Sport

Csak a szünetben ébredt fel a fekete lyukba esett Veszprém

Meglepetésre sima vereséget szenvedett a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata az északmacedón Eurofarm Rabotnik otthonában: a magyar bajnok 14-8-as félidő után 26-24-re kapott ki a SEHA Ligában.

Pedig a veszprémiek a legerősebb keretükkel mentek, csupán Sterbik Árpád és Petar Nenadic hiányzott, de helyettük is két magyar válogatott játékos, Székely Márton és Lékai Máté lépett pályára.

Óriási meglepetésre kikapott a Veszprém a SEHA Ligában
Egy félidőt átaludt a magyar bajnok.

A meccset követően David Davis amiatt sajnálkozott, hogy sorozatban harmadik meccsét veszítette el csapata (a Kiel és a Montpellier elleni BL-találkozókkal együtt), azaz ő nem számolta a Szpartak Moszkva elleni idegenbeli sikert, amelyen a Gulyás Péter vezette U21-esek léptek pályára.

A mérkőzést követően a jobbszélső Dragan Gajic azt mondta, a lehető leggyorsabban ki kell mászni a gödörből.

Az Eurofarm megérdemelten nyert, gratulálok neki. A második félidőre felébredtünk, az első félidőben teljesen zavartak voltunk, valószínűleg még a hétvégi, Montpellier elleni vereség miatt. A második játékrész már olyan volt, ahogy az elejétől kezdve kellett volna kézilabdáznunk. Sajnos belestünk egy fekete lyukba, és csapatként kellett kijutnunk belőle.

A hazaiak horvát irányítója, Lovro Jotic szerint ez a győzelem járt nekik a BL-vereségek után.

„Ez a győzelem mindannyiunknak szól, megmutattuk, hogy képes vagyunk 60 percen át jól játszani, és nyerni egy olyan csapat ellen, mint a Veszprém” – nyilatkozta.

Az Eurofarm Rabotnik a BL C csoportjában eddig három egygólos vereséget szenvedett úgy, hogy mindegyik meccs félidejében még vezetett – a svéd IK Sävehof otthonában öt, a spanyol Bidasoa Irun pályáján négy góllal!

„Gratulálok a szurkolóknak és a játékosoknak, büszke vagyok arra, hogy egy ilyen európai óriást le tudtunk győzni. Remélem, a srácok elkezdenek hinni magukban, úgy gondolom, hogy még mindig pszichológiai akadálya van annak, hogy mindent megtegyenek a pályán. Azt gondolom, hogy ez a győzelem megváltoztathatja az egész idényt” – nyilatkozta Stefche Alushovski, az északmacedónok edzője.

A hazaiak így örültek a győzelemnek a mérkőzés után:

Kiemelt fotó: 24rakomet.mk

Ajánlott videó

Olvasói sztorik