Sport

Októberben indul Hosszú Katinka úszóforradalma

Különleges helyszínen, a Duna Aréna gépházában tartott sajtótájékoztatót csütörtök délben Hosszú Katinka. Az apropót az új úszósorozat negyedik állomása, az október 26-27-a között Budapesten megrendezésre kerülő ISL-verseny szolgáltatta.

Forradalom – így nevezte Katinka az október 5-én, Indianapolisban rajtoló új ligát, ahol rendhagyó módon olimpiai bajnokunk több szerepkörben látható majd: úszóként, kapitányként és a saját nemzetközi csapata, az Iron tulajdonosaként. Így a rendezés felelőssége mellett a jegybevétel – a belépők mától vásárolhatók meg – fele is a cégét illeti.

Olyan időszak kezdődik az úszók életében, mint a valós profi sportolóknál, ősszel hétről hétre utazunk és  versenyzünk. Az ISL-versenyeket úgy kell elképzelni, mint egy-egy meccset. Az egyéni teljesítmény pontjai a csapatot gyarapítják két napon keresztül. Két európai és két amerikai csapat méri össze az erejét egy hónap múlva a Duna Arénában

– mondta Hosszú Katinka, aki hozzátette, tényleg a világ legjobbjai jönnek el.

Kiderült az is, hogy az Iron reaktiválta a többek közt a Mike Barrowmant olimpiai bajnoki címhez segítő Nagy József edzőt, aki Petrov Árpád mellett támogatja szakmai téren a 28 fős Iron-csapatot, benne a legjobb magyar úszókkal, Milák Kristóffal, Szabó Szebasztiánnal, Késely Ajnával. Hozzájuk társul két masszőr, orvos, illetve Szekeres Dorina menedzser.

Hosszú Katinka globális mozgalmat indított, célba ért vele
Hosszú Katinka nagyjából két éve indított forradalmat az úszók érdekében, egyre inkább úgy tűnik, révbe ér.

A versenyforma lényege a közismerttel ellentétben pont ez, nem az egyén, hanem csapat dominál, így épp a kiszámíthatatlanság adja a lényeget, hiszen az utolsó versenyszám végéig változhat a végeredmény.

Idén hét állomásból áll a szezon, de jövőre már 20 verseny a terv. A középtávú cél az, hogy egyfajta csapatsportággá váljon az úszás, ahol az egyes úszó csapatok is az év nagy részében együtt edzenek, utaznak, versenyeznek a professzionális sport szellemében.

Az ISL idei, Las Vegas-i döntője sportágtörténeti esemény lesz. Az úszás óriási show-t rendez a show városában, így a legfontosabb cél, hogy az Iron olyan eredményt érjen el a három versenyhétvégéjén, hogy eljusson oda

– fogalmazott Katinka.

Újságírói kérdésre válaszolva Hosszú elmondta azt is, akkor várná az összecsapást az egykori férjével és edzőjével, Shane Tusuppal készülő olasz Ilaria Cusinatóval, ha egy szinten lennének.

Kiemelt fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik