Sport

Párizsban elvérzett a Szeged kézicsapata

Nem sikerült a bravúr a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának, amely a Bajnokok Ligája A csoportjában a Barcelona hazai legyőzése után ezúttal 30-25-re kikapott a PSG vendégeként.

Körömrágós meccsen verte a Szeged a Barcát a kézi-BL-ben
Már kilenccel is vezetett, végül nagy izgalmak közepette nyert a magyar bajnoki ezüstérmes.

Egy hete Juan Carlos Pastor csapata 18-11-es félidő után 31-28-ra verte a spanyolokat, míg a franciák az első fordulóban a horvát PPD Zagreb otthonában nyertek simán 37-29-re.

Lendületesen kezdett a hazai csapat, lemásolta azt a teljesítményt, amit szombaton Kiel csinált Veszprémben: 3-0-ra, majd 4-1-re is vezetett. A Szeged azonban Mikler Roland védéseivel nem hagyta meglépni az ellenfelet, 9-8-ra és 10-9-re is fordított, de a félidő hajrája a PSG-é volt (16-14).

Történelmi meccsen nagy vereséget szenvedett a Veszprém
A tavalyi döntős otthon kapott leckét a Kieltől a kézilabda BL-ben.

Szünet után a Szeged 18-18-nál utolérte ellenfelét, onnan azonban egy 6-1-es hazai széria el is döntötte a meccset (24-19). A Szeged mindent megpróbált mínusz ötről, de túl sok labdát eladott, így nem tudott már visszakapaszkodni.

A végeredmény 30-25 lett, a mezőny legeredményesebb játékosa Nikola Karabatic volt nyolc találattal, a norvég Sander Sagosen öt gólt szerzett. A túloldalon Bodó Richárd volt a legeredményesebb öt góllal.

Szeptember 28-án a német Flensburg látogat majd el az Újszegedi Sportcsarnokba.

Győzelmével a PSG immáron 47 mérkőzés óta veretlen hazai pályán, a Stade Pierre de Coubertinben legutóbb a Nantes tudott győzni, még egy 2017. június 8-i bajnokin 38-37-re.

Bajnokok Ligája, A csoport, 2. forduló

Paris Saint-Germain (francia) – Mol-Pick Szeged 30-25 (16-14)

Kiemelt fotó: twitter/psghand

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik