Sport

Történelmi meccsen nagy vereséget szenvedett a Veszprém

Korábban még sohasem fordult elő a veszprémi kézilabda történetében, hogy a 26-szoros magyar bajnok magyar játékos nélkül álljon fel egy mérkőzésre. A történelmi pillanatra szombaton került sor, a vállát fájlaló Lékai Máté ugyanis nem került be a keretbe, így csupa légiós vette fel a harcot a Kiellel.

Amíg a magyarok egy hete 40-28-ra verték az ukrán Motor Zaporizzsját, míg a németek otthon 30-30-ra végeztek a lengyel Kielcével.

A Kiel cseh edzője, Filip Jícha egy szervezett, kemény védekezést rakott össze, ebből aztán mehettek a villámgyors kontrák. Mire a Veszprém felocsúdott, az ellenfél már 3-0-ra, majd 4-1-re vezetett, és innentől a magyarok csak futottak az eredmény után.

A második félidőben a norvég Harald Reinkind kiváló játékával menetelt a vendégcsapat, a házigazdánál viszont hiányzott a hatékony védekezés és kapusteljesítmény, a támadásoknál pedig a jó irányítójáték.

Ugyan a játékvezetők sem álltak mindig a helyzet magaslatán, de el kell ismerni, a vendégek sokkal jobban játszottak, Niklas Landin nagyszerűen védett, és az első perctől kezdve tökéletesen kézben tartották a mérkőzést.

A vége hatgólos, 37-31-es kieli győzelem lett, a Veszprém egy hét múlva, szeptember 29-én Montpellier-ben feledtetheti a vereséget.

A mezőny legjobbjának Reinkindet választották, aki nyolc góljával egyben a legeredményesebb is lett. Hendrik Pekeler és Nikola Bilyk hétszer talált be, a házigazdáknál Andreas Nilsson és az egyiptomi Jahja Kaled Omar egyaránt öt gólt szerzett.

Férfi kézilabda BL

B csoport, 2. forduló:
Telekom Veszprém – THW Kiel (német) 31-37 (13-16)

Kiemelt fotó: Facebook / Veszprém Handball Team

Ajánlott videó

Olvasói sztorik