Sport

Leengedett kézzel nagyképűzött a magyar bunyós ellenfele a vébén

A 63 kilós Fodor Milán egyhangú pontozással vereséget szenvedett a 16 közé jutásért rendezett mérkőzésen a jekatyerinburgi ökölvívó-világbajnokságon.

Az MTI tudósításából kiderül, hogy a meccs első ütéseit José Manuel Viafara Fori vitte be, de később átvette az irányítást a magyar bokszoló. Az első három perc vége azonban ismét a kolumbiai riválisé volt, aki a folytatásban egyre magabiztosabbá vált, amit jelzett, hogy sokszor leengedett kézzel állt Fodor előtt és elhajlásokkal védekezett, majd duplákat ütött a magyar versenyző testére és fejére, aki pedig válaszul kisebb szabálytalanságokkal próbálta megtörni a dél-amerikai lendületét.

A Vasas kisváltósúlyú ökölvívója az utolsó menetre sem tudott igazán újítani, azonban ellenfele kissé elfáradt, így kapaszkodásokba menekült. Az öt pontozó közül három 29-28-ra, kettő pedig 30-27-re látta jobbnak Viafara Forit.

Az 52 kilós Szaka István is egyhangú pontozással szenvedett vereséget a 16 közé jutásért rendezett meccsen. A magyar és fülöp-szigeteki ellenfele, Carlo Paalam az első menetben ismerkedett egymással, a megfelelő ütéstávot kereste, így kevés tiszta ütés volt. Szaka hiába mozgott jól és lendületesen lábbal, támadását Paalam így is többször tiszta közbeszúrással előzte meg, ráadásul az utolsó, harmadik menetre mintha kissé elfáradt volna a magyar ökölvívó, emiatt ebben a három percben nagyobb fölényben volt a fülöp-szigeteki rivális. Az öt pontozó közül három 30-27-ra, egy-egy pedig 30-25-re és 29-28-ra látta jobbnak Paalamot.

A vb-n szereplő hat magyar közül Fodor és Szaka mellett Kovács Pál (81 kg) is kiesett már. Gálos Roland (57 kg) győzelemmel debütált, míg Hámori Ádám (91 kg) vasárnap, Kozák László (69 kg) pedig hétfőn mutatkozik be.

A nyitóképen Fodor Milán pirosban látható. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik