Sport

Aranyórával a kezén beszélt arról Tyson Fury, hogy már nem érdekli a pénz

Folytatja amerikai turnéját Tyson Fury, aki a hétvégén a svéd Otto Wallin ellen lép majd ringbe a nevadai Paradise-ban. Ez már zsinórban a harmadik mérkőzése lesz a tengerentúlon, mostanában ott is él a brit a bunyós, Las Vegastól nem messze. Ott látogatta meg a BBC napokkal a meccse előtt, és egy, a lelki békéjét megtaláló nehézsúlyú ökölvívót találtak otthon.

Lehet nagyképűen hangzik, de már nem érdekel – csak egy bizonyos összeget tud elkölteni az ember az életében

mondta a a pénzről a kertjében található medence partján, aranyórával a kezén a 31 éves Fury.

Forrás: BBC

„Magamban találtam meg a boldogságot. Mindig is ezt kerestem. Bármit tettem az életben, az a keresésről és a tapasztalásról szólt. Legyen szó akár feleségről, gyerekekről, bajnoki címekről – mindig tovább kutattam és azt kérdeztem magamtól: ez az? De rájöttem, hogy a boldogság nem a sikerekben, a tárgyakban rejlik. Belülről jön, ha megelégedsz azzal, aki vagy. Tíz további nulla a bankszámlámon sem tenne boldogabbá” – ecsetelte a BBC-nek a bokszoló, aki szerint az ember úgyis egy autót vezet, az meg mindegy is, hogy egy Rolls Royce-t vagy egy lerobbant tragacsot.

Az eddigi profi karrierje során 28 mérkőzést megnyerő, és mindössze egyszer ikszelő Fury három évvel ezelőtt elég mélyre került, azt követően, hogy legyőzte Vlagyimir Klicskót. Ivott, drogozott, elég komoly problémái voltak, innen küzdötte vissza magát.

Szeretek edzeni. Majdnem három évig boldogtalan voltam, olyan mélyen voltam, amennyire csak lehet. Rájöttem, hogy az okozta az ürességet, hogy nem edzettem. Az edzés ad nekem célt. Ha nem kapnék érte milliókat, akkor ingyen edzenék

– mondta a brit, aki életmódot váltott, ha nem edzőtáborozik, akkor is formában tartja magát (ez nem mindig volt jellemző rá), mindennapos lett nála, hogy futni jár.

Tyson Fury visszatérése elég jól sikerült, több felhozó mérkőzés után jutott el a Deontay Wilder elleni gálához, ami bár döntetlennel ért véget, utána megütötte a főnyereményt: leszerződött vele az ESPN, öt meccsre szóló, 80 millió fontos szerződést írt alá a sportcsatornával. Wallin elleni a második lesz ezek közül.

Kiemelt kép: Ethan Miller/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik