Sport

Korábbi világbajnok öttusázónk, Kovács Sarolta gödörbe került

A döntőbe jutott három női versenyzőnk közül Kovács Saroltának sikerült a legjobban a vívás a budapesti olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságon. A 2016-os egyéni világbajnok 19 győzelmet aratott és 16 vereséget szenvedett.

Nehéz volt az eleje, mert nagyon izgultam, ez nem titok. Jóval görcsösebben vívtam, mint szoktam, az elején két tus mellé is ment, majd elvettek kettőt, mert azt mondták, földet szúrtam. Na ekkor gödörbe kerültem, amiből nehezen tudtam kikászálódni. Nagyon akartam, és most ez okozta a bajt, nem tudtam felszabadult lenni. Remélem, a holnapi nap jobb lesz, és tudom hozni a számaimat

– értékelt az MTI-nek a magyar vesrenyző.

A július végi kézközépcsonttörése után még nem teljesen százszázalékos Alekszejev Tamara csak picivel ért el gyengébb eredményt, neki 18 ellenfelet sikerült legyőznie és 17-től kapott ki.

„A kezem nem fájt, erre nem foghatom. Csak azt tudom mondani, hogy ennél jobban vívok”

– összegzett tömören.

Gulyás Michelle, a döntő harmadik magyar résztvevője viszont csak 9 győzelmet tudott gyűjteni, a 18 éves öttusázó ezzel a 34. eredményt érte el, vagyis két versenyzőt előzött meg.

A női finálé pénteken 13.45-től az úszással folytatódik a Kincsem Parkban. Előtte a Ludovika Arénában a férfi döntő körvívását rendezik 10.30-tól.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik