Sport

A junior világbajnoki csúcsot úszó Zombori Gábor jegeli eddigi fő számát

Augusztus 20-án az egész világ megtanulta Zombori Gábor nevét, amikor a 16 éves úszó junior világbajnoki csúcsot úszva jutott döntőbe 400 gyorson, majd a fináléban tovább javította szenzációs idejét.

Zombori Gábor saját csúcsát továbbjavítva lett világbajnok
Újabb szenzációs győzelmet aratott a magyar úszó.

Eredménye már csak azért is bravúr, mert egyébként a hátúszás számít fő úszásnemének, nem is a gyors.

Engem is hihetetlenül meglepett az eredmény, ha valaki a verseny előtt közli velem, hogy én ezt véghez viszem, egyszerűen kiröhögtem volna. Jó kimondani: junior-világbajnok vagyok. De nem szeretném, hogy emiatt bármi is megváltozzon, szeretnék megmaradni annak, aki eddig is voltam.

– mondta az utánpótlássport.hu-nak Zombori Gábor.

A 16 éves úszó azonban nem akarja csak úgy eldobni a hátúszást, mivel azonban az olimpiai szintet is megúszta, most biztosan a gyorsra koncentrál majd.

Szerintem alakul még, hogy melyik lesz a fő számom. Szó sincs róla, hogy most ennyi év után csak úgy kidobnám a hátúszást a kukába. Szinte soha nem úsztam gyorsot, s most azt szeretem jobban, és az is megy jobban. Úgy gondolom, a hátat most kicsit pihentetni kell, aztán egy év múlva újra elővesszük. Mindenképpen motiváló, hogy az olimpiai is fókuszba került, és négyszáz gyorson eddig én vagyok az egyetlen A szintes versenyző, mostantól arra kell készülnöm. Ezzel az idővel a kvangdzsui vébén döntőt lehetett volna úszni.

Zombori aranyérmével Milák Kristóf és Késely Ajna után a harmadik magyar egyéni világbajnok a korosztályos tornák történetében.

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik