Sport

Egy 39 éves kosaras rúgta szét a seggét az NBA legjobbjának

Nagy győzelmet aratott a brazil férfi kosárlabda-válogatott, amely a Kínában zajló világbajnokságon 79-78-ra legyőzte az NBA tavalyi idényében a legértékesebb játékosnak megválasztott Giannis Antetokounmpóval felálló görög csapatot.

Pedig a meccs első félidejében 17 pontos előnyt rakott össze a görög válogatott, de ahogy mondani szokták, a tyúkokat is a nap végén számolják.

A brazil győzelem egyik főszereplője a 39 éves Alex Garcia volt, aki féken tartotta a Görög Szörnyként ismert Antetokounmpót, aki mindössze 13 pontot szerzett, és ki is pontozódott a negyedik negyedben.

Ezért olyan csodálatos dolog a sport. Itt egy 23 éves srác, aki MVP lett az NBA-ben, és ki állítja meg őt? Egy majdnem 40 éves fickó, aki szétrúgta a seggét. Megmutattuk, hogy több olyan játékosunk is van, aki képes megfogni Antetokounmpót. Sokan poénkodtak a meccs felvezetése során, hogy miképp tudjuk majd megfékezni a görögök NBA-sztárját, de a Toronto-Milwaukee főcsoportdöntő óta megvolt a fejemben, mi lesz a taktika ellene. A mostani meccsen Georgiosz Printezisz és Kosztasz Szlukasz sokkal több problémát okozott nekünk

– nyilatkozta a meccs után Aleksander Petrovic, a brazilok szövetségi kapitánya.

Az edzője által megemlített Alex Garcia azt mondta, nagyon nehéz dolga volt, mert Antetokounmpo hihetetlenül atletikus, de amikor egy az egyben voltak egymással szemben a pályán, akkor már nem tudott igazán érvényesülni.

A kettőből kettőt nyerő brazilok az utolsó csoportmeccsen Montenegróval találkoznak, míg az 1,1-gyel álló görögök Új-Zélanddal találkoznak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik