Sport lineup

Hajléktalanként tengeti életét az egykori NBA-sztár

Megdöbbentő fotó kering a közösségi médiában a korábbi NBA-sztár, Delonte Westről: a Boston Celtics és a Cleveland Cavaliers korábbi játékosa úgy tűnik, hajléktalanként tengeti az életét.

A helyi lakosok szerint bár a családja megpróbált neki segíteni, West állandóan visszatér az utcára, híd alatt vagy üzletek előtt alszik, és lopás miatt gyakran kerül összetűzésbe a hatósággal.

A 36 éves sportolót 2004-ben 24. helyen draftolta a Celtics, összesen nyolc idényt töltött az NBA-ben, ahol 9,7 pont- és 3,6 asszisztátlagot produkált, és rövid pályafutása ellenére mintegy 19 millió dollárt keresett.

Nem ez az első alkalom, hogy hasonló kép készült róla, 2016-ban Maryland külvárosában mezítláb kéregetett, de akkor azzal védekezett, hogy csupán egy lebénult embernek segített a pénzgyűjtésben.

West pályafutásának legjobb időszaka 2008 és 2010 között a Clevelandben volt, bár a botrányok akkor sem kerülték el.

A hírek szerint bipoláris zavart diagnosztizáltak nála, de mindvégig vitatta a diagnózist, és azt állította, átmeneti depresszió és a kosárlabdázással járó stressznek volt betudható olykor furcsa viselkedése.

2009. szeptember 17-én tiltott fegyverviselés miatt letartóztatták, majd amikor elterjedt a hír, hogy szexuális kapcsolatban áll csapattársa, LeBron James édesanyjával, a Cavs is összeomlott: 2009-2010-ben hiába jutott be a legjobb teljesítménnyel a playoffba, a főcsoport-elődöntőt végül 4-2-re elbukta a Boston Celtics ellen.

Kiemelt fotó: Kevin C. Cox/Getty Images/AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik