Sport

Ember legyen a talpán, aki a kosárvébé káoszában tippelni mer

Tele volt meglepetésekkel a Kínában zajló férfi kosárlabda-világbajnokság csoportkörének 2. fordulója. A címvédő amerikai válogatott például vért izzadt a törökökkel, mivel 12 másodperccel a vége előtt az európaiak álltak vezetésre. Az USA utolsó támadása végén egy triplakísérlet lepattant a gyűrűről, de a törökök fölösleges faultja miatt a büntetőkkel 81-81-nél szólalt meg a duda.

A ráadásban perc alatt hét pontot szórt Törökország, de az Egyesült Államok összeszedte magát és óriási mázlijára három török büntető is kimaradt a hosszabbításban, így kínkeservesen, egy ponttal nyert a címvédő.

Brazília nem csak közel ért a bravúrhoz, hanem meg is csinálta az elképzelhetetlent, a Jannisz Antetokunmpóval kiálló görögöket úgy verték, hogy nagyszünetben még tíz ponttal voltak lemaradva. Az NBA legértékesebb játékosának választott játékos 29 percet volt pályán, de egymaga nem tudta ellensúlyozni az egész válogatott gyenge teljesítményét, végül a dél-amerikaiak 79-78-ra nyertek. Görögországnak a vereség miatt ki-ki meccset kell játszania Új-Zélanddal az utolsó fordulóban, hogy továbbjusson.

Meglepetést okoztak a németek is, akik a franciák után a Dominikai Köztársaságtól is kikaptak, ezzel az is biztos, hogy már nem juthatnak tovább. Kedden az amerikai, a brazil, a francia, a litván és az ausztrál válogatott matematikailag biztossá tette a továbblépését.

Eredmények – Férfi kosárlabda-világbajnokság, csoportmérkőzés, 2. forduló

E csoport
Japán–Csehország 76–89
Egyesült Államok–Törökország 93–92 – hosszabbítás után

F csoport
Montenegró–Új-Zéland 83–93
Brazília–Görögország 79–78

G csoport
Németország–Dominikai Köztársaság 68–70
Jordánia–Franciaország 64–103

H csoport
Ausztrália–Szenegál 81–68
Litvánia–Kanada 92–69

Kiemelt kép: Li Xiang / XINHUA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik