Sport

Gyönyörű tenisz, gyönyörű ég – Federer 80 perc alatt elverte ellenfelét

Azok után, hogy az első két fordulóban csak négyszettes mérkőzéseken tudott továbbjutni, Roger Federer megmutatta, képes még arra, hogy könnyedén intézze el aktuális ellenfelét.

Amíg az indiai Sumit Nagal és a bosnyák Damir Dzumhur is meg tudta nyerni ellene az eső szettet, addig a brit Daniel Evansnek erre esélye sem volt, a svájci világklasszis könnyed 6:2, 6:2, 6:1-gyel jutott tovább, az 1 óra 20 perces mérkőzésen egyszer veszítette el a szervajátékát, viszont hétszer tudta elvenni riválisa adogatógémjét.

Időnként csak bíznunk kell a teamedben és a bemelegítésben. Talán Danny is nem érezte annyira a játékot, előző nap teniszezett, talán ez előny volt számomra. De ezúttal gyönyörű teniszt játszottam gyönyörű ég alatt

– nyilatkozta a mérkőzés után Federer, aki 2000-es debütálása óta nem hagyta ki a torna második hetét, és sorozatban 18. alkalommal jutott be a legjobb 16 közé New Yorkban.

Kiemeltként búcsúzott viszont a japán Nisikori Kej, a US Openen 2014-ben döntős, 2016-ban és 2018-ban elődöntős játékost négy játszmában győzte le az ausztrál Alex De Minaur.

US Open, 3. forduló

Férfiak:
Federer (svájci, 3.)-Evans (brit) 6:2, 6:2, 6:1
De Minaur (ausztrál)-Nisikori (japán, 7.) 6:2, 6:4, 2:6, 6:3

 

Nők:
Ka. Pliskova (cseh, 3.)-Dzsabur (tunéziai) 6:1, 4:6, 6:4

Kiemelt fotó: Clive Brunskill/Getty Images/AFP 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik