Sport

Babos kiemeltet győzött le, és óriási meccs vár rá

Babos Tímea a második fordulóba jutott az amerikai nyílt teniszbajnokságon, miután legyőzte a spanyol Carla Suárez Navarrót, aki az első játszma után sérülés miatt feladta a további küzdelmet. A két játékos korábbi öt meccsét egyaránt Suárez Navarro nyerte, ám Babos most a második játékban elvette ellenfele adogatását, pedig a spanyol már 40:0-re is állt.

A negyedik játékban Babos ismét brékelni tudott, de Suáreznek is összejött ez, így 4:2-re feljött. Sőt, a spanyolnak két labdája volt a 4:3-hoz, ám Babos hozta a szerváját, és végül egy újabb brékkel behúzta az első szettet, egyben a meccset is, mert Suárez Navarro jelezte, hátsérülése miatt nem tudja folytatni.

Azt azért kiemelném, hogy összességében jól játszottam. Tudom, hogy Suárez Navarro jó ideje küszködik a hátával, nagyon sajnálom és a legjobbakat kívánom! Nyilván örülök a saját játékomnak és annak is, ahogyan kezeltem ezt a mérkőzést. Boldog vagyok, hogy továbbjutottam és az a legfontosabb, hogy készüljek a következő feladatra

– idézte Babos meccs utáni nyilatkozatát a játékos oldala.

Ez a harmadik alkalom, hogy Babos a második fordulóba jutott US Openen, és következő ellenfele az egyik legígéretesebb tehetség, a 15 éves Cori Gauff lesz, aki a 140. a világranglistán, és idén azzal keltett feltűnést, hogy Wimbledonban a selejtezőből indulva egészen a nyolcaddöntőig jutott.

eredmény, női egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

Babos Tímea – Carla Suárez Navarro (spanyol, 28.) 6:2

Kiemelt kép: MTI/EPA/John G. Mabanglo

Ajánlott videó

Olvasói sztorik