Sport

Kőbán Ritának van egy sejtése, miért járhattak pórul Kozákék a vébén

Egyelőre mindenki csak találgat, hogy mi történhetett az 500 méteren címvédő Kárász Anna, Kozák Danuta páros hajójával, amely nem felelt meg a mérlegelésen, így a magyar duót kizárták a szegedi vébén.

Kizárták a Kozák Danuta, Kárász Anna párost a vébéről
Hiába nyerték meg az előfutamot, elmarad a címvédés.

Hüttner Csaba szövetségi kapitány azt mondta, a páros edzője, Somogyi Béla többször is ellenőrizte a hajót, ezért sem érti, mi történhetett.

A kajakkapitány a kizárásról: Ennél rosszabb hírt nem is kaphattunk volna
Hüttner Csaba nem érti, mi történt, mert Kozákék edzője leellenőrizte a hajót a verseny előtt és akkor minden rendben volt.

Az M4 Sport szakkommentátoraként tevékenykedő Kőbán Rita elmondta, hogy a tavalyi ifjúsági világbajnokságon a magyarok egyik négyes hajója a verseny előtt szintén 60 dekagrammal könnyebb volt, mint az egy nappal korábbi mérlegelésnél.

Ragaszkodtam hozzá, hogy a futam előtt egy órával ismét mérjék meg, mert két hónappal azelőtt egy szegedi versenyen kizártak minket, ugyanis 60 deka eltűnt a hajóból. Akkor értettem meg, hogy valószínűleg elpárolgott a hajóból a nedvesség. Ez is lehet a probléma egyik oka

– nyilatkozta az utánpótlásedzőként tevékenykedő korábbi kétszeres olimpiai bajnok kajakozó.

Kőbán kifejtette, hogy szendvicsszerű rétegekből van összeragasztva a hajó anyaga, és lehetséges, hogy a rétegek közé beszivárgott a víz, ami a meleg levegő és a szél miatt kiszáradt. Ez egy óra alatt is megtörténhet.

„Lehet, hogy csak ennyi volt, a körülmények véletlen összejátszása, de tanulni kell belőle, és minden edzőnek, mindig háromszor mérlegelnie kell a hajót” – mondta Kőbán.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik