Sport

Kihagynák az IndyCar-versenyzők a poconói halálpályát

Súlyos baleset borzolta a nézők és a versenyzők idegeit az IndyCar vasárnapi, poconói futamán, amelynek rajtját követően tömegkarambol történt. Csoda, hogy ezúttal senkinek sem esett komolyabb baja (Felix Rosenqvistet ugyan kórházba szállították, de már jól van), azonban a múltban akadt itt már halálos baleset is.

Egy kört sem tettek még az IndyCar futamán, már ripityára tört öt autó
Valóságos csoda, hogy mindenki megúszta ép bőrrel.

2015-ben a brit Justin Wilson belehalt sérüléseibe, miután vetélytársa, Sage Karam az autójával a falnak csapódott, és az autójának egy letört része a mögötte haladó Wilson fejét találta el.

Belehalt fejsérülésébe a korábbi Forma-1-es pilóta
Az IndyCar versenysorozat illetékesei hétfőn este jelentették be, a brit pilóta szervezete feladta a küzdelmet.

„Ez csak mérgező kapcsolat, és talán itt az ideje fontolóra venni a válást” – írta a Twitteren Robert Wickens, aki tavaly ugyancsak szerencsétlenül járt, a lába, a gerince és a jobb karja is megsérült, és ugyan túlélte a balesetet, de lebénult.

Hányszor kell átélnünk még ugyanazt a helyzetet, mielőtt mind elfogadnánk, hogy nem az IndyCarnak való a poconói pálya. Nagyon megkönnyebbültem, amikor kiderült, mindenki jól van a mostani szörnyű baleset után

– tette hozzá Wickens, aki abban reménykedik, egyszer még fel tud állni és sétálhat ismét.

Az IndyCar egyik versenyzője, Sage Karam elmondta: „A válasz egyértelmű, nem szabadna itt lennünk! Nem akarom, hogy az emberek azt gondolják, hogy nem szeretem Poconót. Ez egy nagyszerű pálya – csak nem az IndyCar számára. Okosnak kell lennünk, és tovább kell lépnünk, olyan pályákon kell versenyeznünk, amelyek megfelelnek ezeknek az autóknak.”

A vasárnapi versenyt az ausztrál Will Power nyerte, akinek ez a szezonbeli első, összességében pedig a 36. futamgyőzelme.

Kiemelt fotó: indycar.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik