Sport

Elképesztő tömegkarambol volt a vasárnapi IndyCar-futamon

Szinte hihetetlen, de a bukás után csak a kanadai Robert Wickenst kellett azonnal helikopterrel kórházba szállítani.

A Robert Wickenst, az év újoncát helikopterrel vitték kórházba, miután hatalmas balesetet okozott vasárnap, az IndyCar-versenysorozat Pocono Raceway-en zajló versenyén. A 29 éves kanadai pilóta épp Ryan Hunter-Reay-t próbálta megelőzni, amikor a 200 körös verseny 7. körében oldalról meglökte az amerikai pilóta autóját.

Hunter-Reay kocsija ettől a falnak ütközött, Wickensé felugrott rá, majd onnan a kerítésre és hatalmas sebességgel, métereken keresztül irgalmatlanul pörögni kezdett rajta. A kerítés apró darabokra bontotta az autót, és gépfegyverként szórta a mezőnyre a fémet, faldarabot, mindent, ami leszakadt az erő hatására. Íme:

A futamot azonnal leállították. Hunter-Reay mellet James Hinchcliff, Pietro Fittipaldi és a volt Forma-1-es pilóta, Takuma Sato is azok közé tartozott, akik belekerültek a roncsesőbe. Hinchcliff csuklóját fogva hagyta el a kocsiját, nem folytatta, de elhagyhatta az orvosi szobát.

Az, hogy Wickens mellett csak ő sérült meg, elég nagy mázli. Emlékezetes módon 2015-ban egy hasonló baleset után vesztette életét ugyanezen a pályán Justi Wilson, akit az összezúzott autóról leszakadó fémtörmelék találta pont fejen.

Fittipaldi később Twitteren úgy fogalmazott: „Hála istennek jól vagyok, és egészségesen hagytam el a baleset helyszínét. Imádkozom érted @ robertwickens, remélem, oké vagy.”

Michael Andretti, Hunter-Reay autójának tulajdonosa egy interjú során úgy vélekedett, szerintem Wickens hibázott, mert ki kellett volna kerülnie Hunter-Reay autóját.

Csak félúton volt Ryan „vak” oldalán azaz árnyékban, így Ryan nem is láthatta, mi történik

– mondta Andretti. Több versenyző is egyetértett Andretti korrekt értékelésével, de ettől még mindenki gyors felépülést kívánt Wickensnek, mivel az egészségi állapota sokkal fontosabb, mint bármi más az incidens után.

A kanadai pilóta csapata közleménye szerint végig eszméleténél maradt, azonnal a műtőbe szállították, az első diagnózis szerint csigolyatörést, kartörést és kettős bokatörést szenvedett.

A futamot két óra szünet után folytatták és végül a volt F1-es Manor-pilóta, Alexander Rossi nyerte meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik