Sport

„Szeretnék vigyázni a testemre” – Nadal visszalépett a cincinnati tornától

Néhány órával azután, hogy Rafael Nadal megvédte címét a 6,3 millió dollár (1,8 milliárd forint) összdíjazású montreali kemény pályás férfi tenisztornán bejelentette, hogy a héten nem vesz részt a cincinnati Masters-versenyen.

A spanyol játékos a montreali döntőben két sima szettben verte az orosz Danyiil Medvegyevet, ezzel pályafutása során 83. tornáját és 35. Masters-versenyét nyerte meg – és először fordult vele elő, hogy kemény pályán megvédte a címét.

A 33 éves teniszező a győzelmet követően még nem tudott nyilatkozni a folytatásról, néhány órával később azonban jelezte, kihagyja a cincinnati viadalt. Pedig ez lehetett volna az első torna, amelyen hosszú idő után ismét ott nagy a „négy nagy”: Nadal, Roger Federer, Novak Djokovics és Andy Murray.

Sajnálattal jelentem be, hogy ebben az évben nem játszom Cincinnatiban. Nincs semmi különös oka ennek, csak szeretnék vigyázni a testemre és megpróbálok olyan egészséges maradni, mint amilyennek most érzem magam

– nyilatkozta. Hozzátette, hogy már beszélt a torna igazgatójával, Andre Silvával, aki megértette a döntését.

Az esélyesebb Fucsovics meglepetésre kiesett Cincinnatiben
A selejtezőben 5. helyen kiemelt magyar 63 perc alatt elvérzett ausztrál riválisával szemben.

A nőknél ugyancsak visszalépett Bianca Andreescu, aki ellen Serena Williams az első szett elején sérülés miatt feladta a küzdelmet a torontói döntőben. A 19 éves kanadai a személyes programjában beállt változások miatt nem utazik el az amerikai városba.

ATP-torna, Montreal

Döntő:
Nadal (spanyol, 1.) – Medvegyev (orosz, 8.) 6:3, 6:0

Kiemelt fotó: Minas Panagiotakis/Getty Images/AFP 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik