Sport

Kapás Boglárka: Akárhányszor nézem vissza a vb-döntőt, mindig izgulok, hogy megnyerem-e

Kapás Boglárka lassan megbarátkozhat a gondolattal, hogy világbajnok lett, hiszen eltelt már néhány nap azóta, hogy Kvangdzsuban óriási hajrával megnyerte a 200 méteres pillangóúszást.

Kapás Boglárka szédületes hajrával lett világbajnok
A táv felénél még utolsó volt, ám ekkor begyújtotta a rakétákat és a vizes vébé negyedik magyar aranyát gyűjtötte be az úszónő.

A Story Magazinnak azt nyilatkozta, a döntőben minden úgy történt, ahogy előre eltervezte.

Tudtam, ha fél távnál egy testhosszon belül lesz a hátrányom az amerikai lányhoz képest, akkor minden előfordulhat a végén. Így is történt, az utolsó ötven méteren már nem gondolkodtam semmin, de kiadtam magamból mindent, így sikerült a negyedik helyről feljönnöm az elsőre. Nagyon szoros volt a verseny, így azóta akárhányszor visszanézem a futamot, mindig izgulok egy kicsit, hogy vajon most is sikerül-e jól benyúlnom a falnál, vagy ezúttal csak második leszek.

– mesélte Kapás.

A dél-koreai körülményeket nem mindenki viselte könnyen, neki csak a hazai ízek hiányoztak egy idő után, és a hazaúton végig arra gondolt, milyen otthon a kedvenc étele várja, krumplipüré főtt hússal és meggyszósszal, amit édesanyja nagyon finoman készít.

Virth Balázs: Kapás Bogi vadász volt. És az is marad
A 200 méteres pillangóúszás új világbajnoknőjének edzője lassan hatvan évre visszanyúló szakmai tudást örökít tovább. Interjú.

A vébé fáradalmainak kipihenésére egy hónapja van Kapásnak, aki ez idő alatt meglátogatja az édesapját Erdélyben, a Balatonnál lazít, valamint párjával, a 200 méteres hátúszásban hetedikként záró Telegdy Ádámmal Londonba utazik, ahol a vidámpark szerepel az első helyen a látnivalók listáján.

Kapás párja: Bogi úszása kellett, hogy oda tudjam tenni magam
Telegdy Ádám egy érdekes fogadást is kötött az újdonsült világbajnokkal.

Kapás három éve van együtt Telegdyvel, akivel kötöttek egy fogadást a vb előtt, amit ő nyert meg, mivel nem lett tíz másodperces különbség kettőjük 200 pillangón (2:06.78), illetve 200 háton úszott (1:56.86) ideje között.

Előzetesen nem lett megbeszélve, hogy mi a fogadás tétje, de Kapás már jelezte, azt szeretné, ha három napig Telegdy főzne.

Nagyon kíváncsi vagyok, állja-e a szavát, mert nem nagyon szokta ezeket a fogadásokat betartani, de valahogy biztos behajtom rajta

– ígérte Kapás.

Aki azt is elárulta, nagy segítség számára, hogy a barátja is úszó, hiszen lelkileg komoly előnyt jelent számára, ha egy világversenyen ott van vele, és tudják egymást támogatni. Kapás számára motiváló lehet, hogy jövőre vb-győztesként ugorhat medencébe a tokiói olimpián, és úgy érzi, ott a mostani idejénél két másodperccel jobban kell úsznia, hogy aranyérmes lehessen.

Kép: Story magazin

Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik