Sport

Kapás párja: Bogi úszása kellett, hogy oda tudjam tenni magam

Telegdy Ádám a hatodik idővel bejutott a döntőbe 200 méter háton a kvangdzsui világbajnokság úszóversenyeinek ötödik napján.

A 23 éves versenyző 1:57.07-es idővel került a fináléba, amelyet közép-európai idő szerint pénteken 14 órakor rendeznek.

„Csodálkoztam, hogy nem kellett a döntőhöz 1:56-os idő, nagyon örülök neki, hogy bejutottam, az külön csoda, hogy hatodikként, de holnap megpróbálok egy őszintét úszni” – nyilatkozta Telegdy, aki egy párt alkot az újdonsült világbajnok Kapás Boglárkával.

Fergeteges volt, amit Bogi csinált, valami fantasztikus, nagy motivációt adott nekem is. Örülök, hogy ő úszott előttem. A bemelegítés előtt pont meg tudtam nézni az úszását, ez kellett, hogy oda tudjam magam tenni rendesen. Amikor jöttem ide a számra, csak egy tíz másodpercre tudtunk találkozni.

Telegdy azt is elárulta, volt egy fogadása Kapással, amelyet az újdonsült világbajnok nyer, ha tíz másodperc, vagy annál több van van kettőjük ideje között. Ami azt jelenti, hogy Telegdynek 1:56-os időt kell úsznia, mivel Kapás 2:06.78-cal lett világbajnok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik