Sport

Magyar karatés nyert aranyérmet az egyetemi Eb-n

Három magyar érem is született az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) küzdősport Európa-bajnokságának karateversenyén Zágrábban.

Férfi katában, azaz formagyakorlatban a sportág olimpiai debütálásán, a 2020-as tokiói ötkarikás játékokon való részvételért küzdő Nagy Botond szerepelt. A selejtezők mindhárom fordulójából továbbjutott, sőt a legmagasabb pontszámot érte el, így döntőbe jutott. A fináléban végül a szlovák Smoligát legyőzve nyert aranyérmet.

A nőknél a szintén a tokiói olimpiai indulásra aspiráló Sterck Laura ugyancsak három fordulón túljutva harcolta ki a jogot a bronzmérkőzésre, amelyen aztán az MTK katása magabiztosan nyert a spanyol Vega ellen.

Kumitéban, vagyis küzdelemben a nők 50 kg-os súlycsoportjában Klement Kármen három győzelemmel és egy vereséggel végzett a harmadik helyen. A Vasas sportolója a bronzmérkőzésen az ukrán Kmittel szemben diadalmaskodott.

A karate 2016-ban, került be hivatalosan az olimpiai programba a gördeszkázással, a hullámlovaglással, a sportmászással és a baseballal/softballal egyszerre.

Kiemelt kép: karate.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik