Sport

Kenderesi Tamás megszólalt a szexuális zaklatás-botrányáról

Kenderesi Tamást előállították a dél-koreai vizes világbajnokság helyszínét adó Kvangdzsuban, miután szexuális zaklatással vádolták meg az olimpiai és világbajnoki bronzérmes úszót. A 22 éves sportolót azóta elengedték, tagadja is a vádakat, de a következő napokat a hírek szerint még az országban kell majd töltenie, miközben a magyar csapat hazautazik.

Szexuális zaklatás vádja miatt állították elő Kenderesi Tamást
Az úszó tíz napig nem hagyhatja el Dél-Koreát.

A Magyar Úszó Szövetség hivatalos közleménye után Kenderesi megtörte a csendet, és noha elismerte, megsérthette a helyi normát, teljesen véletlen érintésből lett a botrány és határozottan tagadja az ellene felhozott vádakat. Az úszó szavait változtatás nélkül közöljük.

Szombat éjszaka, egy szórakozóhelyen a mellékhelyiségből visszafelé haladva a táncparkett felé, hozzáértem egy ott dolgozó, koreai táncoslány fenekéhez. Meg sem álltam mögötte, egyetlen, talán meggondolatlan mozdulatot tettem, ami miatt az érintett lány komolyan megharagudott, és feljelentést tett ellenem. Megértve a helyzet komolyságát, teljes együttműködést tanúsítottam mindvégig. A rendőrségen közölték, hogy az esetről a biztonsági kamera felvétele rendelkezésükre áll, igaz, ezt nekem nem mutatták meg. Ezek alapján őszintén bízom abban, hogy igazolást nyernek a szavaim. Úgy gondolom, nem követtem el semmilyen súlyos vétséget, azt viszont meg kell értenem, hogy megsértettem bizonyos erkölcsi normákat, amely a helyi értékrend alapját képezik. A történteket sajnálom, a koreai lánytól szeretnék elnézést kérni, amennyiben valóban megbántottam, de a szexuális zaklatás vádját teljes mértékben visszautasítom

– nyilatkozta Kenderesi.

Kiemelt fotó: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik