Sport

Deontay Wildert megrémítette a két bokszoló halála

Pár nap alatt két haláleset rázta meg a boksztársadalmat, előbb a 28 éves orosz Makszim Dadasev, majd a 23 esztendős argentin Hugo Santillan halt bele a ringben összeszedett sérüléseibe. A BBC ennek kapcsán kereste meg Deontay Wildert és arról kérdezték, ő például tisztában van-e azzal a veszéllyel, aminek az ökölvívók ki vannak téve:

Abszolút, minden esetben. Tisztában vagyunk vele, hogy lehet, nem fogjuk elhagyni a ringet. Szerintem minden bokszoló küzd egy kis mentális betegséggel mérkőzésről mérkőzésre

– mondta Wilder, akinek egyébként nemrég meghallgatáson kellett részt vennie és elmagyaráznia, miért tartotta jó ötletnek, hogy halállal fenyegette meg akkori ellenfelét, Dominic Breazeale-t. Erről az a véleménye, hogy azt mond, amit akar.

Ijesztő

– mondta a halálesetekkel kapcsolatban, majd arról beszélt, hogy ő mindig felkészülten lép a kötelek közé, mert tudja, mennyire veszélyes ez a sport, márpedig neki gyerekei is vannak.

A 42 profi meccséből 41-et megnyerő (40-et kiütéssel), és csak Tyson Furyval döntetlenező Wilder a következő mérkőzését Luis Ortizzal vívja majd. Ők ketten már összecsaptak egyszer, akkor az amerikai a tizedik menetben intézte el a kubait.

Nyitókép: Edward Diller/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik