Sport

Egy menet alatt kivégezte ellenfelét a halállal fenyegetőző bokszoló

A nehézsúly egyik nagy alakja, Deontay Wilder komolyan vette a Dominic Breazeale elleni címmeccset, ez már abból is látszott, hogy a felvezetés során szokásosnak mondható üzengetésnél kicsit elvetette a sulykot, és olyanokat mondott, hogy azt szeretné, ha ellenfele meghalna a ringben.

Ha idáig szerencsére nem is fajult a dolog, de Wilder nagyon hamar lerendezte a dolgokat, végig ő irányított az első menetben, amelyből még 57 másodperc volt hátra, amikor egy bal-jobb kombinációval lecsapott.

Breazeale padlót fogott, a bíró ki is számolta, és úgy kellett megfogni, hogy ne dőljön el újra.

Wildernek ez volt a kilencedik címvédése, pályafutása 42. meccsén a 41. győzelmét aratta és ezek közül 40 volt KO, ami szédületes mérleg.

Breazeale-nek a második veresége volt, az elsőt a nehézsúly másik nagy klasszisa, Anthony Joshua ellen szenvedte el. Wildert megkérdezték arról, mennyi a realitása, hogy összejöjjön egy Joshua vagy Tyson Fury elleni meccs, amire azt felelte, adott a lehetőség, és már voltak egyeztetések az ügyben.

A győzelem után Wilder már meglepően szelíden, szinte kedvesen nyilatkozott az ellenfeléről, elismerte, hogy a felvezetés kicsit túlfűtött volt, de a végén megölelte Breazeale-t és azt mondta neki, szereti, majd hozzátette, még sokáig szeretné látni, ahogy hazamegy a családjához.

Kiemelt kép: AL BELLO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik