Sport

Bíró Attila: A második legfiatalabb csapattal lettünk negyedikek, nem dőlt össze a világ

A női vízilabda-válogatott egészen idegőrlő csatában szenvedett 10-9-es vereséget Ausztráliától a kvangdzsui világbajnokság bronzmérkőzésén.

Drámai csatában bukta el a bronzmeccset a női pólócsapat
Többször is súlyos hullámvölgyből jött vissza a női pólócsapat, de az utolsó percben egyszerűen nem akart bemenni a kapuba a labda.

Az éremért küzdő magyar pólósokkal háromszor is kibabrált az élet: a labda nemes egyszerűséggel megtorpant a gólvonalon, mintha eldöntötte volna, hogy nem megy már be az ausztrál kapuba. A találkozó után erről is kérdezték Bíró Attila szövetségi kapitányt, aki érthető okokból bosszúsan nyilatkozott.

Az eleje sem volt tökéletes, a vége sem volt tökéletes. Megvoltak a lehetőségeink és gratulálok a csapatnak, mert visszajöttünk a meccsbe. A végén minden millimétereken múlt. Nem láttam a kispadról, hogy bement-e a labda a kapuba, vagy sem, de ha nem adták meg a bírók, akkor nyilván nem.

– összegzett a szakvezető az M4 Sport kameráinak.

Ennek ellenére nem volt igazán elkeserdve Bíró Attila, mint elmondta, nagyon fiatal csapata van, amelyben néhányan hősiesen küzdötték végig a tornát.

Mi voltunk a második legfiatalabb csapat a vébén. Nem dől össze a világ a vereségtől – mondom ezt annak ellenére, hogy én is többet vártam ezen a meccsen. Benne voltunk a világ négy legjobb csapatában így is, miközben kisebb-nagyobb sérüléseink is voltak. Rebecca Parkes például törött ujjal hősként játszott az olasz meccs óta. Ezt nem reklámoztuk, de nagyon jól játszott ennek ellenére is. Elvesztettük Szűcs Gabit a vébé előtt egy héttel, a legjobb bekkünket és centerünket az olaszok ellen. Ennyi probléma egy ilyen fiatal, formálódó csapatnak túl sok.

A bronzmeccs után megszólaltatott Tóth-Csabai Dóra is a végjátékot emelte ki, szerinte három-négy meccslabdát nem lehet büntetlenül kihagyni.

Eredmény, vízilabda, nők, bronzmérkőzés:

Ausztrália-Magyarország 10-9 (3-3, 4-3, 1-1, 2-2)
gólszerzők: Buckling 2, Arancini 3, Knox 2, Ridge, Halligan, Webster ill. Keszthelyi 3, Leimeter, Gurisatti 2, Csabai, Parkes, Szilágyi

Magyarország: Gangl – Vályi, Tóth-Csabai, Keszthelyi, Illés, Szilágyi, Gyöngyössy, cserék: Leimeter, Parkes, Rybanska, Gurisatti, Horváth, Magyari (kapus)

Kiemelt fotó: Ed JONES / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik