Sport

Phelps Dresselnek is gratulált, miután megdöntötte a rekordját

A kvangdzsui vizes világbajnokság úszóversenyei az elmúlt napokban arról szólnak, hogy megdőlnek Michael Phelps megdönthetetlennek hitt rekordjai pillangón. A csúcson lévő amerikai klasszis a 2009-es vébén, a legendás cápadresszben állította fel ezeket és mostanáig fennmaradtak, mígnem Milák Kristóf 200-on (aranyérmet ért), majd Caeleb Dressel 100-on (az elődöntőben) túl nem szárnyalta.

Milák Kristóf tökéletességét még emésztgetni kell
Hosszú végtagok, laza ízületek, magas termet, komoly állóképesség - és egy vb-arany őrületes világcsúccsal. Milák Kristóf szisztematikus munkával jutott a világbajnoki aranyig, és nagyon úgy tűnik, még innen is van feljebb.

A 23-szoros olimpiai és 26-szoros, már visszavonult Phelps Miláknak is gratulált, és most sem maradhattak el a szép szavak honfitársa teljesítménye láttán.

Rengeteg gratuláció, Caeleb! Őrülten jó látni a rajtod, a fordulóid, a delfinezésed és természetesen a tempódat. Szupergyors vagy a héten, erős zárást!

– írta az Instagramon Phelps.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Michael Phelps (@m_phelps00) által megosztott bejegyzés, Júl 26., 2019, időpont: 5:10 (PDT időzóna szerint)

Az amerikai klasszis összesen 39 világrekordot döntött karrierje során az egyéni számokban és a váltókban összesen. Most előbbiekből már csak egyetlen van érvényben: a 4:03.84 400 vegyesen, amit 2008-ban úszott.

A 100 méteres pillangúszás döntője szombaton lesz majd Kvangdzsuban, Dressel érthetően első helyen jutott a döntőbe, a két éve a távon ezüstérmes Milák harmadik helyen kvalifikált. Cseh László a 10. lett, 2001 óta ez az első vébé, amin nem szerez érmet.

Cseh László: Már itt sem kéne lennem, de még próbálkozom
Két éve nem találja a ritmust. 2001 óta ez az első vb, amin nem szerez egyéni versenyben érmet.

Nyitókép: Maddie Meyer/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik