Sport

Gyurta Gergely könnyeivel küszködve nyilatkozott heroikus küzdelme után

Ahogyan arról írtunk, elég nagy drámát hozott a férfi nyíltvízi úszók 25 kilométeres versenye a kvangdzsui világbajnokságon:

Rasovszky Kristóf kétszer is elhányta magát, így fel kellett adnia a küzdelmet, míg Gyurta Gergely az élen haladva kapott asztmás rohamot, de ez után is teljesítette a távot és tizedik lett.

„Az, hogy megpróbáltam” – mondta aztán Gyurta az M4-nek arról, mi az, ami megmarad benne erről a versenyről. Jó erőben érezte magát a verseny előtt, azért is állt a mezőny élére, de aztán közbejött egy tőle független tényező, az utolsó egy órát pedig olyan állapotban úszta le, hogy azt az ellenségének sem kívánta volna.

Az volt bennem, hogy ha az őseim hazajöttek a háborúból, akkor én is le tudom úszni. Csak ez vitt be…

– nyilatkozta Gyurta, akinek itt elcsuklott a hangja, a könnyeivel küszködött, de azt azért még hozzátette, hogy először fordult elő vele ez, de ebből is tanul.

A 27 éves sportoló az úszószövetségnek is nyilatkozott, úgy érzi, hogy egy év munkája ment a kukába.

Gyakorlatilag levegő nélkül csináltam végig az utolsó három kilométert… Nem hiszem el… Nagyon jó erőben éreztem magam, jól sikerült a felkészülésem. Most úgy ment az úszás, mint az álom… És akkor jön ez. Egy év munkája megy a kukába. Ki fog emlékezni arra, hogy vezettem? Annyi marad meg, hogy tizedik lettem és kész. De hát ez a sport… El kell fogadnom.

A női mezőnyben eközben parádés magyar eredmények születtek, Olasz Anna hatodikként, Sömenek Onon Kata pedig mögötte alig elmaradva nyolcadikként csapott célba.

Vizes vb, nyíltvízi úszás, 25 km

férfi 25 km:
1. Axel Reymond (Franciaország) 4:51:06.2 óra
2. Kiril Beliajev (Oroszország) 4:51:06.5
3. Alessio Occhipinti (Olaszország) 4:51:09.5
…10. GYURTA GERGELY 4:52:57.5
Rasovszky Kristóf feladta a versenyt.

női 25 km:
1. Ana Marcela Cunha (Brazília) 5:08:03.0
2. Finnia Wunram (Németország) 5:08:11.6
3. Lara Grangeon (Franciaország) 5:08:21.2
…6. OLASZ ANNA 5:11:51.5
…8. SÖMENEK ONON KATA 5:11:54.7

Ajánlott videó

Olvasói sztorik