Sport

Női junior kézi Eb: kiütéssel kezdtek a magyar lányok

A magyar válogatott 27-18-ra győzte le csütörtökön Montenegró csapatát a Győrben zajló női junior kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában.

Golovin Vlagyimir szövetségi edző a mérkőzést követően úgy nyilatkozott a szövetség honlapján, hogy az ellenfél az első tíz percben megpróbálta minél jobban lelassítani a játékot, amivel meg is akasztották a magyar csapatot kicsit.

Az első sokk után már minden úgy működött, ahogyan megbeszéltük

– fogalmazott Golovin.

A magyar válogatott  legeredményesebb játékosa Albek Anna, Schatzl Natalie és Tóth Nikolett volt egyaránt négy góllal, míg a a mérkőzés legjobbjának Kuczora Csengét választották. A 27 magyar találat közül a legszebb, tán Albek földről, csuklóból eleresztett bombája volt. Ez:


A magyar lányok pénteken Ausztriával, vasárnap pedig Spanyolországgal találkoznak, ugyancsak a győri Audi Arénában, 18.30-tól. A négyes csoportból az első két helyezett jut a középdöntőbe.

(Kiemelt képen Schatzl Natalie dob kapura, forrás: keziszovetseg.hu)

Öt éven át Budapesten rendezik a női kézilabda ünnepét
2024-ig minden évben Magyarországon rendezik a Bajnokok Ligája négyes döntőjét.

Női U19-es Európa-bajnokság, csoportmérkőzések

MAGYARORSZÁG-MONTENEGRÓ 27-18 (15-7)
Győr, játékvezetők: Tatjana, Vesna.

MAGYARORSZÁG: Albek 4, Arany 2, Bánfai 2, Herczeg, Kácsor, Kellermann, Kuczora 3, Pál 2 (1), Schatzl 4, Simon 2, Stranigg 3, Szabó, Szilovics, Tóth 4, Vámos 1, Zsiborás. Edző: Golovin Vlagyimir.
MONTENEGRÓ: Andjusic, Babovic, Bozovic 1, Corovic, Dzaferovic, Godec 4, Kadovic, Knezevic, Marsenic 3, Petkovic 1 (1), Radovic, Raicevic 6, Vujadinovic, Vukcevic 3. Edző: Lazovic Suzana.
Kiállítások: 4, ill. 8.
Hétméteresek: 1/1, ill. 1/1.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik