Sport

Masszőrből lett legyőzhetetlen ketrecharcos a magyar bunyós

Ahogy arról beszámoltunk, New York-i gálán vett részt szombaton Borics Ádám, a százszázalékos mérleggel bíró magyar ketrecharcos. Ellenfele az amerikai Aaron Pico elleni volt, akit a második menetben egy repülő térdrúgással intézett el a magyar bunyós.

Repülő térdrúgással KO-zta ellenfelét a magyar ketrecharcos
Borics Ádám megőrizte hibátlan mérlegét.

A profi harmatsúlyú (66 kg) MMA-s mozdulatát majd minden sportcsatornán megismételték, Borics pedig a Borsnak elárulta, sok évnyi gyakorlatnak köszönhető, hogy sikerült nyernie ezzel a technikával.

Ez a rúgás az évek során a fegyveremmé vált, heti két edzésen is ezt gyakorolom. Lényegében azt a pillanatot kell elkapni, amikor az ellenfél a földre akar vinni.

– mesélte Borics, aki lényegében Amerikának köszönheti, hogy megélhet a harcból.

Mint elárulta, a kezdet kezdetén nem tudott megfelelően készülni, sőt masszőrként dolgozott, hogy egyáltalán a napi két tréningre legyen pénze.

Gyerekkorom óta rajongok a küzdősportért, de a kétezer fős Sirokon, ahol felnőttem, csak karatézni tudtam. Ruhát ugyan kaptam, de övet nem, úgyhogy azt anyukám adta oda a fürdőköpenyéből. Masszőrként dolgoztam, hogy legyen pénzem Budapestre járni napi két edzésre, amelyek között egy pláza parkolójában, a kocsimban aludtam. Mostanra eljutottam oda, hogy az évi három-négy meccsen megkeresett pénzből megélünk, de nem járunk bahamai nyaralásokra.

Végül Amerikából felfigyeltek rá, de se repülőjegyre, se szállásra nem volt pénze, ezért a menedzserei tudták kiröptetni a tengerentúlra. Ott aztán már ment minden magától, szerződést és vízumot is kapott, sikerei után pedig szponzorok is sorakoznak a kegyeiért.

A 13 meccsen veretlen magyar bunyós legközelebb októberben lép ketrecbe.

Kiemelt kép: bellator.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik