Sport

Szlovákveréssel jutott ki az Eb-re a magyar kézilabda-válogatott

A magyar férfi kézilabda-válogatott szerdán 21-20-ra legyőzte Szlovákia csapatát Vágsellyén, ezzel biztosította, hogy csoportelsőként jut ki a jövő januári osztrák, norvég, svéd közös rendezésű Európa-bajnokságra.

Nem kezdtek rosszul a mieink, de 4-3-as vezetésünk után 14 perc alatt csupán egy gólt dobtunk, ezért aztán a gyenge első félidőben fordítottak a szlovákok.  A szünet előtt aztán sorozatban három magyar gól is esett, így félidőre 9-8-ra vezetett a vendég együttes.

Térfélcsere után sem változott a játék képe, de a tartalékos magyarok valamivel pontosabb támadójátékot produkáltak, amivel leszakadt Szlovákia. A házigazdák aztán fellelkesültek és egy hősies 4-0-s szériábal visszajöttek a meccsbe, ám végül pontot nem tudtak szerezni. Sokatmondó adat, hogy hazaiak kapusai 19 védést mutattak be, míg a mieinknél csak hatszor hárítottak a kapusok.

A magyarok öt meccs után is veretlenek a kvalifikációs sorozatban, a vasárnapi utolsó körben az olaszokat fogadják Kecskeméten, de az eredménytől függetlenül már biztos, hogy csoportelsőként jutnak ki a kontinenstornára, mert az oroszokkal szemben kedvezőbbek az egymás elleni eredményeik.

Az Európa-bajnokság csoportbeosztását június 28-án sorsolják ki Bécsben.

Végeredmény – Férfi Európa-bajnoki selejtező, 7. csoport, 5. forduló:

Szlovákia-Magyarország 20-21 (8-9)

A csoport állása:
1. Magyarország 9 pont/5 mérkőzés,
2. Oroszország 5/4,
3. Olaszország 4/4,
4. Szlovákia 0/5

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik