Sport

Serena Williams kidobatta a sajtószobából az egyik férfi játékost

Dominic Thiem, a negyedik helyen kiemelt osztrák játékos az uruguayi Pablo Cuevas felett diadalmaskodott szombaton a Roland Garroson. Az osztrák játékosnak azonban nem volt felhőtlen az öröme, ugyanis Serena Williams miatt áttessékelték egy másik szobába a meccs utáni sajtótájékoztatóra.

Thiem nem is hagyta szó nélkül az esetet, külön szót ejtett a világhírű teniszezőnőről.

Nem voltam dühös, itt az elvekről van szó. Teljesen mindegy, ki ül az asztalnál, minden játékosnak ki kell várnia sorát. Szerintem ez mutatja, milyen rossz személyisége van. Száz százalékig biztos vagyok benne, hogy Roger Federer vagy Rafael Nadal sosem csinálna ilyet

– mondta az osztrák játékos az eset után, aki szavai ellenére feldúltan távozott.

Több játékost is megkérdeztek a történtekről, de általában kitértek a válasz elől, egyedül Roger Federer fűzött némi kommentárt a nap során kieső Williams döntésével kapcsolatban.

Valaminek történnie kellett, egyértelműen annak kéne prioritást élveznie, aki még versenyben van. Ha ma kikaptam volna, hagyom, hogy Mayer döntse el, mikor adja át a helyét. Az én következő meccsem úgyis messzebb lenne. Valamiféle félreértés lehetett, talán Serenát előbb hívták ki az öltözőből a kelleténél és várakoztatták. Megértem Dominic frusztrációját, én is agyon agyalnék, hogyan történhet ilyen?

A korábbi világelső és most 10. kiemelt amerikai Serena Williamst a harmadik fordulóban honfitársa, Sofia Kenin búcsúztatta két játszmában. Egyelőre nem reagált a történtekre.

A Garros persze ettől nem állt meg, azóta Kenin is kiesett már, Thiem viszont már nyolcaddöntős, ahol Gaël Monfils lesz az ellenfele.

Eredmények – Roland Garros

férfiak, nyolcaddöntő:
Djokovic (szerb, 1.)-Struff (német) 6:3, 6:2, 6:2
Nisikori (japán, 7.)-Paire (francia) 6:2, 6:7 (6-8), 6:2, 6:7 (8-10), 7:5

nők, nyolcaddöntő:
Barty (ausztrál, 8.)-Kenin (amerikai) 6:3, 3:6, 6:0
Keys (amerikai, 14.)-Siniakova (cseh) 6:2, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik