Sport

A szurkolók úgy ünnepelték a Veszprémet, mintha BL-t nyert volna

A Veszprém vasárnap 27-24-re kikapott az észak-macedón Vardar Szkopje csapatától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája fináléjában, a kölni négyes döntő második játéknapján. Több százan köszöntötték a hazatérő kézilabdacsapatot hétfő este a Veszprém Aréna előtt, ahol a távozó játékosokat is elbúcsúztatták a szurkolók.

Hiába a feltámadás, a Telekom Veszprém újra elbukta a BL-döntőt
A második félidőben úgy nézett ki, hogy a magyar bajnok elkaphatja a Vardar Szkopjét. Az utolsó pillanatokat viszont az észak-macedón csapat bírta jobban.

David Davis vezetőedző az őt éltető szurkolók előtt a szezonban megjárt útra utalva azt mondta: egy évvel ezelőtt még az egyiptomi életét tervezte, most pedig azért szomorú, mert elvesztették a Bajnokok Ligája döntőjét.

A csapat köszöntése után búcsúztatták el a távozó játékosokat, köztük Nagy László csapatkapitányt, Momir Ilics balátlövőt, Mikler Roland kapust, Jamali Iman balátlövőt és René Toft Hansen beállót. Mikler könnyeivel küszködve, meghatódva mondott köszönetet a szurkolóknak az ötéves támogatásért, a közönség pedig hangos “gyere vissza” skandálással búcsúzott a kapustól.

Végre vége a pályán töltött időnek

– mondta Nagy László, majd elidézte: fiatal korában az volt az álma, hogy a Barcelonából fog visszavonulni, de örömét fejezte ki, hogy ez végül nem így történt.

A szurkolókat köszöntve úgy fogalmazott: büszke lehet az egész ország arra, hogy ennyi sportszerető ember él Magyarországon.

A A magyar csapat 2002, 2015 és 2016 után a negyedik BL-döntőjét játszotta, és negyedszer is ezüstérmet szerzett.

Eredmény, férfi kézilabda-Bajnokok Ligája-döntő:

Vardar Szkopje (észak-macedón)-Telekom Veszprém 27-24 (16-11)
gólszerzők: Ferreira Moraes 6, Cupic 5, Kristopans 4, Karacic, Skube, Gyibirov 3-3, Sztoilov 2, Siskarjov 1, illetve Mahé 6, Tönnesen 4, Nenadic 3, Mackovsek, Lékai, Nilsson 2-2, Nagy L., Ilic, Gajic, Terzic, Blagotinsek 1-1

gólok hétméteresből: 4/4, illetve 6/6
kiállítások: 4, illetve 10 perc

Kiemelt fotó: Juergen Schwarz/Bongarts/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik