Sport

Tizenhétmilliós veszteséggel zárt Hosszú Katinka úszóklubja

Miután Hosszú Katinka elvált Shane Tusuptól, és közös cégük, az Iron Corporation január végén végrehajtás alá került, az úszónő a testvérével közösen hozta létre az Iron Swim nevű úszóklubot.

A 2018 júniusában alapított cég éves beszámolója szerint 17 milliós veszteséggel zárta első pénzügyi évét, írja az mfor.hu. Az oldal szerint ez nem számít nagy veszteségnek egy új klub első évében, különösen úgy, hogy nincsenek lényegi adósságai Hosszúéknak, csak rövid lejáratú kötelezettségek maradtak.

Érdekes tételek viszont akadnak a kiadások között. Az összesen 18,49 milliót költő klub tételei a következők:

  • az úszóiskola költségeire – 2,95 millió forint
  • bérleti díjakra (ide tartozhat a Duna Aréna bérlése is) – 13,05 millió forint
  • telekommunikációra és a weboldal üzemeltetésére – 210 ezer forint
  • számviteli, jogi tanácsadási szolgáltatásokra – 1,464 millió forint
  • hirdetésre, reklámra – 406 ezer forint

Az Iron Swim beszámolója a 2018. június 25-e és december 31-e közti hat hónapos időszakot fedi le, vagyis a Duna Aréna bérleti díja 2,1 millió forint, ahogyan azt Hosszú Katinka korábban egy interjúban elárulta nekünk.

Hosszú Katinka: Ezt a meccset Shane nyerte
A háromszoros olimpiai bajnok rendbe teszi az elmúlt másfél év pletykáit. Szerinte olyan emberre nehéz felnézni, aki nem tudja kontrollálni az indulatait. Nagyinterjú.

A klub tizenkét alkalmazottjának bérköltsége 22,956 millió forint, míg a bérjárulék 5,082 millió forint volt, vagyis átlagosan havonta 159 416 forintot vitt haza egy alkalmazott.

Kiemelt kép: Cai fuliang / Imaginechina 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik