Sport

Hosszú Katinka: Ez volt ám az igazán nagy pofon!

Múlt héten rendezték az úszók országos bajnokságát Debrecenben, több meglepő eredmény is született, ezek közül az egyik az, hogy Hosszú Katinka 200 pillangón a harmadik lett, és mivel a korábbi időeredménye is harmadik volt a sorban, így ebben a számban nem indul majd a világbajnokságon. Kapás Boglárka és Szilágyi Liliána kvalifikált ezen a távon a vébére.

Hosszú a Nemzeti Sportnak adott interjút, melyben az ob-t és az elmúlt időszakot értékelte, természetesen a 200 pillangó is szóba került. Azt mondta, a nagy tanulság az, hogy ki kell pihennie magát, mert most is egy marseille-i versenyről érkezett, tárgyalásai is voltak előtte, így hullafáradt volt az országos bajnokság első napján.

Bele sem gondoltam, hogy van olyan opció,hogy én nem úszom kétszáz pillangón a nyári világbajnokságon – na, ebből a szempontból volt csak igazán nagy ez a pofon. Újból tudatosult bennem, hogy nem számít, mennyit úsztam előtte, hogy ki vagyok és honnan jöttem, amikor felállsz a rajtkőre, csak a táv számít. Amúgy jól is jött ez a pofon, a tüskét viszem magammal, mert ugyan kategorikusan nem jelenthetem ki, hogy elbíztam magam az ob előtt, de majdhogynem…

Mérges volt magára, amikor kiszállt a medencéből, mert úszhat a következő versenyeken bármilyen jól, világbajnoki érem már nem lesz belőle. Viszont hamar le tudta magában zárni a dolgot, ezt mutatja az is, hogy 100 pillangón már egyéni csúcsot úszott később.

Az újságíró felvetette, hogy az emberekben még nagyobb szimpátiát ébreszthet, hogy Hosszú Katinka sem verhetetlen, ő sem robot.

A hétköznapokban nekem is megvannak a nehézségeim, egyéb teendőim, ott nem vagyok robot, de az uszodában, amikor hozni kell az eredményeket, továbbra is robot akarok lenni!

– mondta, hozzátéve, hogy utál egy elszalasztott lehetőség után bosszankodni.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik