Sport

Nem akar összejönni a legnagyobb bokszmeccs

Úgy tűnik, továbbra is várni kell a nehézsúly két nagy egyéniségének, Anthony Joshuának és Deontay Wildernek az egymás elleni meccsére. Pedig Joshua a napokban többször is elmondta, addig nem érzi teljesnek a karrierjét, amíg nem mérkőzik meg Wilderrel.

Az amerikainak viszont más tervei vannak, erre utal, hogy szerdán azt jelentette be, hogy lekötött egy visszavágót a kubai Luis Ortizzal, akit tavaly márciusban technikai KO-val győzött le.

A 33 éves Wilder Joshuához hasonlóan veretlen, 42 mérkőzéséből 41-et megnyert (40-et KO-val), csak a Tyson Fury ellen ütközete végződött döntetlennel, úgyhogy a szakma és a szurkolók is azt várnák, mire megy egymással a két harcos. Joshua a hétvégén az amerikai Andy Ruiz Jr-ral bokszol a New York-i Madison Square Gardenben, ez lesz pályafutása első mérkőzése az Egyesült Államokban.

Hogy szükség van-e a Wilder elleni meccsre? Jobban, mint bármi másra. Ez lenne minden idők egyik legnagyobb nehézsúlyú meccse. Tartok Ruiz Jr-tól, hát még Wildertől, aki óriási ütőerővel rendelkezik. De az ember ezekért a pillanatokért él, hogy ő legyen a vitathatatlan bajnok. Joshuának azt kell mondania, hogy itt az idő, és novemberben vagy decemberben tető alá kell hozni a meccset

– nyilatkozta Joshua promótere, Eddie Hearn.

Wilder legutóbb Dominic Breazeale ellen lépett szorítóba, akit egy menet alatt lerendezett.

Egy menet alatt kivégezte ellenfelét a halállal fenyegetőző bokszoló
Wilder tovább javította szédületes mérlegét, 41 győzelméből ez volt a 40. KO.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik