Sport

Az esélytelenek nyugalmával készül a Veszprém ellenfele

Sokan nem számítottak arra, hogy a Kielce kézilabdacsapata bejut majd a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. Annyira igaz ez, hogy még a lengyel klub elnöke, Bertus Servaas is elismerte, meglepetés, az idei szereplés.

A csoportkör első felét követően jó pozícióba kerültünk, végül néhány sérülés dacára is negyedikek lettünk. Utána megpróbáltuk a legjobbunkat nyújtani, a Zaporozsje és a PSG ellen. Büszkék vagyunk, hogy idáig jutottunk

– mondta a Kielce első embere egy interjúban, majd rögtön rátért az elődöntőre.

A párharc esélyese a Veszprém, ez egyértelmű. Mi viszont minden nyomás nélkül játszhatunk és ez a mi egyetlen fegyverünk velük szemben. Persze mindent meg fogunk tenni a sikerért és egy ilyen meccsen akár az is dönthet, ki lesz kevésbé ideges. Szép csöndben tesszük, amit tudunk, aztán meglátjuk, mi lesz

– vélte Servaas, aki szerint ez a Final Four megmutatja majd mindenkinek, aki még nem tudja, hogy a kézilabda a világ legjobb sportja.

A Veszprém kétszer is legyőzte a lengyel Vive Kielcét, ha szombaton harmadjára is megteszi a 15.15-től kezdődő elődöntőben, a Vardar Szkopje -Barcelona párharc győztesével játszhat a vasárnapi fináléban.

Kiemelt kép: Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik