Sport

Az utolsó nagy dobásra készül Nagy László

Az idény végén visszavonuló Nagy László a férfi kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi, kölni négyes döntője előtt nyilatkozott, ahol elárulta, még nem érzi igazán, hogy pályafutása utolsó két meccse jönne, de egy nagy eredménnyel fejezné be a karrierjét.

A cél továbbra is ugyanaz: valami maradandót alkotni veszprémi színekben. A feladat adott, csak rajtunk múlik, mit tudunk produkálni a hétvégén. Még nincs bennem, hogy ezek lesznek az utolsó meccseim, sőt inkább extramotivációt érzek, mert jó lenne szépen búcsúzni

– mondta a 38 éves jobbátlövő, aki annak is örül, hogy karrierje utolsó hétvégéjét olyan környezetben töltheti, ahol a legjobb kézilabdázók veszik körül.

Szakírók szerint történelmet írhat a Telekom Veszprém
A bajnoki cím után újabb trófea elhódítására készül a kézilabdacsapat.

Nagy felidézte, hogy az októberben kinevezett spanyol David Davis felrázta a csapatot fizikálisan és mentálisan, illetve támadásban és védekezésben is.

Rengeteg edzés van mögöttünk, és szerintem ez látszik a játék képén a meccseken. Kialakult egy erős közösség, egy olyan jó öltözői hangulat, ami az előző szezonban nem volt jellemző. Kétségeink voltak az edzővel kapcsolatban, ezért elveszítettük a magabiztosságunkat, mostanra viszont mindenki visszanyerte az önbizalmát.

Nagy László elárulta, óriási bizonyítási vágy volt bennünk a tavaly elveszített bajnoki címük visszaszerzése kapcsán, és nagyon örülnek neki, hogy ez meggyőző játékkal sikerült, hiszen a múlt héten jobbnak bizonyultak a nagy rivális Szegednél a két mérkőzésből álló párharcban.

A magyar klasszis számára egyébként abszolút különleges lehet a finálé, ha a Veszprém mellett korábbi csapata, a Barcelona is bejutna szombaton a fináléba. A katalánoknál 2000 és 2012 között játszott Nagy, ezalatt kétszer megnyerte a Bajnokok Ligáját is.

A szombati elődöntőben a Veszprém a lengyel Vive Kielcével játszik 15.15-től, majd a macedón Vardar Szkopje a spanyol Barcelonával találkozik 18 órától.

Kiemelt kép: Lukas Schulze/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik