Sport

Nagy László: Gyakorlatilag begyalultuk a Szegedet

Csütörtök este a férfi kézilabda bajnoki döntő első mérkőzésén a Veszprém hazai pályán kiütötte a Szegedet (35-24). A Szeged a második félidő elején még 17-16-ra vezetett, aztán elszakadt Juan Pastor tanítványainál a fonal; az 52. percben már tízzel (29-19) ment a házigazda, és végül két másodperccel a vége előtt Dejan Manaskov állította be a még nagyobb különbségű, tizenegy gólos veszprémi győzelmet.

Kézidöntő: a Veszprém óriása elvesztette a fejét
Blaz Blagotinseket kiállította a játékvezető, ettől dühbe gurult és ripityára tört egy kukát.

Juan Carlos Pastor, a MOL Pick Szeged vezetőedzője a mérkőzést követően eléggé leverten nyilatkozott csapata védekezéséről az M4 Sport kamerái előtt.

Először is gratulálok a Veszprémnek. Ahhoz, hogy meccsben maradjunk, sokkal pontosabban kellett volna játszani támadásban. Például belőni a ziccereket. A védekezés sem volt jó, nem volt kapusteljesítményünk sem, teljesen szétesett a játékunk

– fogalmazott Pastor, aki hozzátette, amióta kiestek a BL-ből nem talál magára a csapat, nem azt játssza, amit addig egész évben, így csak akkor van valami esély a visszavágón, ha visszatérnek a játékukhoz.

David Davist, a Veszprém edzőjét meglepte a tizenegy gólos siker, mert szoros mérkőzésre számított.

Összességében jó mérkőzést játszottunk. Az első félidő végén a 10-12 perc nem sikerült valami jól, akadt egy kis hullámvölgyünk, de abból is kikecmeregtünk. A szünetben már azt láttam az öltözőben, hogy mindenki hisz abban, megnyerjük a találkozót.  A második félidőnk lenyűgözött, szinte tökéletesen kézilabdáztunk

–értékelt Davis, aki leszögezte azt is; „minden mérkőzést meg akarunk nyerni, ha csak egy góllal is. Vasárnap is úgy megyünk a visszavágóra, hogy Szegeden is győzni szeretnénk”.

Kézidöntő: Nagy Laci búcsúbeszédét látni, hallani kell
A magyar, de nyugodtan leírhatjuk, a világ férfi kézilabdázásának egyik legnagyobb ikonja utoljára játszott tétmeccset hazai pályán. Beszédet mondott.

A hazai közönségtől ezzel a mérkőzéssel búcsúzó, az évad végé pályafutását befejező Nagy László elmondta, meccs közben hála istennek tudott a meccsre fókuszálni:

Ami három mérkőzésen nem sikerült a Szeged ellen, az most abszolút kijött. Ehhez az is kellett, hogy nem a saját szintjükön játszó Szegeddel találkoztunk, de az is tény, tettünk azért, hogy ez így alakuljon. Gyakorlatilag begyalultuk a Szegedet, elég magabiztos az előnyünk, de nem szabad elkiabálni.

A szegedi játékosok részéről Bánhidi Bence szerint az első félidő úgy alakult, ahogy szerették volna, aztán a második játékrészre bent maradtak az öltözőben.

Fejetlenség volt a pályán, töménytelen kihagyott ziccer, elszórtuk a labdákat. Ezzel a két mérkőzéssel az egész évünket elrontottuk, ide veszem a Vardar elleni meccset is. Lehet, hogy az egy törés volt a csapatban, hogy nem jutottunk be a Final Fourba, nem tudom. Mérges és csalódott vagyok, mert nem szabad így játszani egy bajnoki döntőt

– értékelt a Szeged beállósa. (Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt)

Eredmény, döntő, első mérkőzés:

Telekom Veszprém – MOL-Pick Szeged 35-24 (13-14)
gól: Gajic 9, Nenadic 6, Manaszkov 4, Nagy L., Nilsson, Lékai 3-3, Tönessen, Mahé 2-2, Blagotinsek, Mackovsek, Ilic 1-1, illetve Canellas 8, Maqueda 5, Zsitnyikov 4, Bánhidi 3, Sostaric 2, Källman, Sigurmannsson 1-1
kiállítások: 14, illetve 8 perc
gólok hétméteresből: 6/6, illetve 8/5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik