Sport

Krimibe illő meccsen dőlt el, hogy ki esik ki a hokivébéről

Azt már korábban megtudtuk, hogy a brit hokiválogatott az elitvilágbajnokságon is felülmúlta a várakozásokat, és hiába szaladtak bele súlyos vereségekbe, az utolsó meccsükön 0-3-ról felállva, a hosszabbításban szerzett góllal legyőzték a franciákat és bennmaradtak az A csoportban. Franciaország pedig kiesett a divízió I/A-ba, azaz jövőre a magyarokkal is csatázik majd a feljutásért.

A brit hokisok megint csodát tettek, a franciák esnek ki a világelitből
Franciaország 3-0-ra is vezetett, de hosszabbításban kikapott és kiesett.

Az is eldőlt hétfőn este, hogy melyik lesz a másik kieső csapat, ugyanis az utolsó, 7. fordulóban a B csoportban az egyaránt pont nélkül álló Ausztria és Olaszország játszott egymással.

És a dráma itt sem maradt el.

A fordulatos mérkőzésen az olaszok szerettek vezetést, majd még az első harmadban fordított Ausztria. A második harmadban aztán Olaszország ütött kettőt, de nem tudta lehozni kapott gól nélkül a harmadik játékrészt, így 60 perc után 3-3 volt az állás, a brit-francia találkozóhoz hasonlóan itt is túlórában dőlt el a bennmaradás sorsa. A hosszabbítás sem hozott döntést, jöhetett a szétlövés, és érezhető volt, hogy nagy a tét, remegtek a kezek mindkét oldalon. Az idegek csatáját az olaszok bírták jobban, a kanadai Sean McMonagle a hetedik párban nyerte meg a meccset a dél-európaiaknak.

Ez legalább akkora meglepetés, mint a britek bennmaradása, az olaszok az ezt megelőző mérkőzéseken mindössze egyetlen gólt tudtak ütni.

Az olasz bennmaradás pillanata:

https://twitter.com/IIHFHockey/status/1130575366811267072?ref_src=twsrc%5Etfw

Mindezek után kiderült, hogy jövőre a magyarok majd Ausztriával, Franciaországgal, Dél-Koreával, Szlovéniával és a főleg székely hokisokra építő Romániával szerepelnek majd közösen a divízió I/A-ban.

Eredmény – jégkorong-világbajnokság, 7. forduló, B csoport

Ausztria – Olaszország 3-4 (2-1, 0-2, 1-0, 0-0) – rávezetésekkel: 2-3

Nyitókép: RvS.Media/Robert Hradil/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik