Sport

A brit hokisok megint csodát tettek, a franciák esnek ki a világelitből

Hétfőn az utolsó, 7. csoportkör is elkezdődött a szlovákiai jégkorong-világbajnokságon, az A csoportban rendezett francia-brit meccs pedig arról döntött, melyik csapat esik ki ebből a nyolcasból és lesz jövőre a többi közt a magyarok ellenfele a divízió I/A-ban.

A brit csapat, amely egy éve csodaszámba menő sikert aratott Budapesten és jutott fel a világelitbe, nem festett túl meggyőzően a vb ideje alatt, méretes pofonokba szaladtak bele. Most is úgy tűnt, hogy ez lesz, mert a versenyképesebbnek tűnő franciák 3-0-s előnybe is kerültek a 28. percig. Ám Nagy-Britannia szívós kicsapat, most sem hagyta magát, még a második harmadban ütött két gólt, majd hosszabbításra mentette a mérkőzést.

Hiába voltak a franciák aktívabbak a ráadásban, a britek egyetlen kaput eltaláló lövéséből gól lett, Ben Davies döntött. A két csapat így azonos pontszámmal zárt, de az egymás elleni eredménynek köszönhetően a britek ragadtak meg a világelitben, a franciák pedig jönnek a divízió I/A-ba.

Egy ilyen szituációt is megúsztak a britek a hosszabbításban:

Ez pedig a mindent eldöntő gól:

A britek szeretik a végére hagyni a döntést, egy éve, a magyarok elleni meccsen 15 másodperccel a rendes játékidő vége előtt ütötték azt a gólt, amivel bebiztosították a szintlépést, most pedig a hosszabbításban sikerült megmenekülniük.

Hogy ki lesz a másik kieső, arról majd az osztrák-olasz ütközet dönt a B csoportban.

Eredmény – jégkorong-világbajnokság

Franciaország – Nagy-Britannia 3-4 (0-0, 3-2, 0-1, 0-1) – hosszabbításban

Nyitókép: Martin Rose/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik