Sport

Igazán pofátlan gólt ütött a kanadai hokis a németeknek

Kanada nagyon megverte az eddig jól szereplő, a meccset veretlenül kezdő németeket a szlovákiai jégkorong-világbajnokságon. Az első két harmad két-két gólját az utolsóban még néggyel toldották meg az észak-amerikaiak, így 8-1 lett a vége.

Mark Stone (Vegas Golden Knights) három, vegasi klubtársa, Jonathan Marcessault két góllal zárt, ahogy a Detroit szélsője, Anthony Mantha is.

Utóbbi első gólja igazi mestermunka volt, a németek védőharmadában szerzett korongot, amit egy nagyon trükkös mozdulattal, az ütővel a korcsolya mögé nyúlva emelt a hálóba.

Mantha's Beauty

Are you serious, Anthony Mantha?! Hockey Canada Detroit Red Wings #CANGER #IIHFWorldsStay up to the minute with game action on the IIHF App:  https://apple.co/2HfdgNZ▶️ https://bit.ly/2Hnu0Sm

Közzétette: International Ice Hockey Federation (IIHF) – 2019. május 18., szombat

A másik csoportban az öt meccs után 0-38-as gólkülönbséggel álló olaszok végre megtörték a jeget, Angelo Miceli révén megszerezték első góljukat a vébén, de ebben sem volt sok köszönet, mert a norvégok 7-1-re gázolták le őket.

ITALY SCORES!!!!

Italy officially has their first goal of the 2019 #IIHFWorlds!Angelo Miceli gets FISG – Federazione Italiana Sport del Ghiaccio on the board!Stay up to the minute with game action with the IIHF App:  https://apple.co/2HfdgNZ▶️ https://bit.ly/2Hnu0Sm

Közzétette: International Ice Hockey Federation (IIHF) – 2019. május 18., szombat

Az olaszoknak a csoportkör végére maradt a legfontosabb meccsük, ha ugyanis az osztrákokat legyőzik, akkor jövőre is az A csoportban játszhatnak.

Szintén 7-1-es leosztásban születtek a gólok az USA-Dánia meccsen, a nagy favorit oroszok pedig 0-1-ről fordítottak 3-1-re a lettek ellen.

Eredmények:

A csoport (Kassa):
Egyesült Államok – Dánia 7-1 (4-0, 2-1, 1-0)
Kanada – Németország 8-1 (2-0, 2-1, 4-0)

 

B csoport (Pozsony):
Oroszország – Lettország 3-1 (0-1 (3-0, 0-0)
Olaszország – Norvégia 1-7 (0-1, 0-0, 1-6)

Kiemelt kép: JOE KLAMAR / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik