Sport

Külföldi bírók vezetik majd a Szeged-Veszprém döntőt

Külföldi bírók vezetik a Szeged-Veszprém döntő két mérkőzését a férfi kézilabda NB I-ben. A magyar szövetség (MKSZ) honlapján Horváth Gabriella főtitkár szerdán emlékeztetett, hogy Nagy Lászlót az MKSZ küldöttgyűlése a közelmúltban alelnökké választotta, a jelenlegi szezonban azonban még aktív játékosként, a Veszprém jobbátlövőjeként érintett a bajnoki döntőben.

Úgy véltük, a legjobb megoldás mind a MOL-Pick Szeged és a Telekom Veszprém, mind a magyar játékvezetők és valamennyi játékos védelmében, ha ezúttal külföldi kettősök működnek közre a bajnoki döntő két találkozóján

A főtitkár hozzátette, mindezt egyeztették a két résztvevő csapattal is, a konkrét párosok kapcsán pedig tárgyalásban állnak az európai szövetséggel (EHF), hiszen kizárólag az európai kupákban vagy világversenyeken közreműködő kettősök jöhetnek szóba.

Ez már a második különleges változtatás a döntőre, miután az MKSZ kedden bejelentette, hogy videóbíró is segíti majd a bírókat. Erre korábban csak világversenyeken, az európai kupák végjátékában, illetve a dán bajnokságban volt példa.

Lesz videóbíró a férfi kézilabda NB I döntőjében is
Mindent elkövet a szövetség, hogy segítse a bírókat, amikor a szegedi és veszprémi kézilabdacsapat újra összecsap.

Kiemelt kép: Lukas Schulze/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik