Sport

Elgáncsolták a Fradi válogatottját, három helyen eltört a kulcscsontja

Hétvégén rendezték az atlétikai csapatbajnokság elődöntőit, amelyen Kazi Tamás kulcscsontja három helyen eltört. A Ferencváros atlétáját a 800 méteres versenyen gáncsolták el, az esés miatt sérült meg. A világbajnokságra készülő válogatott középtávfutót még a sérülés napján megműtötték győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban, jelenleg ott lábadozik.

Kazi egy svájci edzőtáborba készült, ám a sérülése átírta a programot. Privát Facebook-profilján tárgyilagosan számolt be az esetről, szerda reggel pedig új bejegyzést tett közzé, amiben röviden csak ennyit írt:

Jól sikerült a műtét, köszönöm az aggódást, érdeklődést!

Ami a csapatversenyt illeti, nem érmeket, hanem a teljesítményt pontoztak a szervezők, ez alapján az FTC ötödik lett, vagyis bejutott a szeptemberi, székesfehérvári fináléba.

Baji Balázs után Kazi már a második válogatott futónk, akinek vélhetően elúszott a szabadtéri szezonja. A világbajnoki bronzérmes atléta edzésen sérült meg februárban, a glasgow-i fedettpályás Európa-bajnokságot is ki kellett hagynia.

Honlapunk megkereste a műtét után lábadozó atlétát. A Kazi Tamással készült interjút itt olvashatják:

Kazi Tamás: Tegnap még a sportéletem „végrendeletét” írtam, de ma már pozitívan látom a jövőt
A középtávfutás legjobb magyar atlétája súlyos sérülést szenvedett a hétvégi csapatbajnokságon. Pont a szabadtéri szezon kezdetén, pont az olimpia előtti évben..

Kiemelt fotó: Srdjan Suki / MTI / EPA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik