Élő Sport

Végre megvan az első magyar siker a hokivébén

A magyar jégkorong-válogatottnak nem sikerült jól a kazahsztáni divízió I/A-s világbajnokság, Dél-Koreától meglepetésre 5-1-re, majd Fehéroroszországtól 3-1-re kapott ki. A harmadik fordulóban a divízió I/B-ből feljutó Litvánia volt az ellenfél, amely szintén pont nélkül állt.

Rögtön a meccs elején a litvánok torkának ugrottunk és bár nem sikerült kimondottan korán gólt szereznünk, Bartalis István a 9. percben betalált. Nem sokkal később Szirányi Bencét eltakarították az útból, de Bartalis összegyűjtötte a korongot és higgadtan a jobb alsóba lőtt.

Emberelőnyből szépített ugyan Litvánia, de a második harmadban rendkívül magabiztos játékkal tartottuk az eredményt. Sőt Erdély Csanád lesipuskás góljával nőtt a mieink előnye és egy nagyon okos Bartalis-féle korongszerzés után Sofron István a negyedik magyar gólt is belőtte.

Végre megkaptuk a magyar gólfesztivált, amit úgy vártunk
Bartalisnak óriási meccse volt a litvánok elleni. Összefoglaló!

A záróharmadra így magabiztosan korcsolyázott ki Magyarország válogatottja és bár voltak további lehetőségeink, további gólt nem lőttünk. A végére Hári János még összeszedett egy végleges kiállítást, de baj nem lett belőle, így maradt a 4-1-s győzelem, bár Hári nem játszhat eltiltás miatt pénteken a szlovénok ellen.

Eredmény – divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság, 1. forduló

Litvánia – Magyarország 1-4
gól:
Kumeliauszkasz (19.) illetve Bartalis (9., 16.), Erdély (27.), Sofron (37.)

 

Kazahsztán – Koreai Köztársaság 4-1 (2-0, 1-0, 1-1)
gól:
Akolzsin (4.), Metalnyikov (17.), Sevcsenko (30.), Klesenko (53.), illetve Sin Sz. V. (51.)

 

Fehéroroszország – Szlovénia 4-1 (1-0, 0-0, 3-1)
gól: Sarangovics (4.), Jevenko (46.), Platt (50.), Gyemkov (59.), illetve Sabolic (44.)

 

Az állás: 1. Fehérororszország 9 pont (11-5), 2. Kazahsztán 9 (10-4), 3. Koreai Köztársaság 6, 4. Magyarország 3, 5. Szlovénia 0 (6-12), 6. Litvánia 0 (5-11)

Fotó: MTI/Czagány Balázs

Elindult a meccs

Rögtön elhoztuk a korongot és hamar két lövésig jutottunk, az elsőnél nem sikerült belenyúlni, a másodiknál pedig védett a kapus.

Nem pánikolunk

Egy nyerhető és egy nagyon nehéz meccset bukott el a magyar csapat, így többen elkezdtek aggódni a vb miatt. A válogatott azonban nem pánikol és ez a legfontosabb. Majoross Gergely megbízott szövetségi kapitány, Szirányi Bence és Erdély Csanád is a javuló tendenciában bízik.

Két vereség után sincs pánikhangulat a hokiválogatottnál
De csütörtökön a litvánok ellen már nem lehet hibázni.

Valaki ma pontot szerez

Magyarország és Litvánia is két vereséggel indított a világbajnokságon, mégis egészen más a helyzete. A mieink ugyanis Dél-Korea ellen többet reméltek, miközben a litvánok a csoport Kazahsztánt és Fehéroroszországot is az esélytelenek nyugalmával szorongatta meg. Mindkét csapat pont nélkül áll a vébén, ez ma biztosan változni fog.

Olvasói sztorik