Sport lineup

Történelmet írt Amerika legújabb szupersztárja

Az Arizona Cardinals az első helyen Kyler Murray-t, az Oklahoma Sooners irányítóját választotta ki a profi amerikaifutball-liga (NFL) amatőr játékosbörzéjén, azaz a drafton.

Az előző év legjobb egyetemi játékosának választott, 21 éves sportoló ezzel történelmet írt, ugyanis ő az első, akit amerikai futballban és baseballban is az első körben választott ki egy klub. Murrayt játékjogát tavaly az Oakland Athletics a kilencedik helyen foglalta le, ő azonban végül az amerikaifutballt választotta.

A második helyen a passzsiettető Nick Bosa kelt el, neki a bátyja, Joey Bosa a San Diego Chargersben játszik ugyanezen a poszton, édesapjuk John Bosa pedig 1987 és 1989 között a Miami Dolphins játékosaként szerepelt a ligában.

Harmadikként az általunk is megénekelt Quinnen Williamst, az egyetemi bajnokság legjobb védőfalemberét vitte el a New York Jets.

Előre remeghetnek a 140 kilós, szerény maci pusztítása miatt
Magyar idő szerint csütörtökről péntekre virradóra kezdődik az NFL egyik legjobban várt eseménye, a draft.  Bemutatjuk Quinnen Williamst, aki túl átlagos srác ahhoz, hogy vele legyen tele az amerikai sajtó, pedig ő lehet a következő évek legrettegettebb védője az NFL-ben.

Nashville-ben több mint kétezer lelkes szurkoló előtt az első körben 32 játékost választottak ki, közülük 18 védő volt.

A címvédő New England Patriots zárta a sort, a bajnok az elkapó N’Keal Harry játékjogát foglalta el, érdekesség, hogy Bill Belichick 2000-es munkába állása óta először választott erre a posztra az első körben.

Kiemelt fotó: Frederick Breedon/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik