Sport

A Haladás kapusa segítene a Srí Lanka-i terrortámadás túlélőin

Ahogy mi is megírtuk, 290-re emelkedett a Srí Lanka-i templomokat és szállodákat ért robbantásos merényletek halottainak száma, és jelenéleg még körülbelül 500 sebesültről tudni.

Kilenc robbantás, 290 halálos áldozat Srí Lankán
Tizenhárom gyanúsítottat vettek őrizetbe a főváros, Colombo térségében, de a merényletért még senki sem vállalta a felelősséget.

A Haladás utánpótlás-válogatott focistája, Kiss Ágoston Sámuel levelet írt a Nemzeti Sport szerkesztőségének, melyben kijelenti, segíteni szeretne a terrortámadás túlélői számára.

Hosszú idény van mögöttem, végre családommal otthon lehettem a húsvéti szertartásokon. Húsvétvasárnap láttam az interneten, hogy Srí Lankán ugyanilyen ünnepre készülő katolikus közösségeket, mint a mienk, a hite miatt gyilkos támadás ért. Biztosan vannak hozzám hasonló korú srácok is, akiknek családját tragédia, szomorúság érte. Katolikus, profi sportolóként a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül szeretném labdarúgói egyhavi javadalmamat felajánlani a nehéz helyzetben levő családok megsegítésére. Kérek mindenkit, katolikus sportolókat, jó szándékú embereket, segítsék felajánlásukkal a Srí Lanka-i katolikus közösséget. Ahogy sportban, a vallások között legyen békesség!

– írta Kiss.

A 18 éves kapus 15-ször szerepelt az utánpótlás-válogatottban, jelenleg a 108-szoros magyar válogatott Király Gábor helyettese a kiesés ellen harcoló szombathelyi csapatban.

Kiemelt fotó: Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik