Sport

Lágyékon landoló mélyütés miatt ért furcsa véget a bokszmeccs

A New York-i Madison Square Gardenben csapott össze az amerikaiak veretlen bokszolója, Terence Crawford, valamint a britek korábbi kisváltósúlyú világbajnoka, Amir Khan.

A váltósúlyú címmeccset remekül kezdte a 34 győzelméből 25-öt is kiütéssel arató Crawford, aki már az első menetben padlóra küldte egy balos ütéssel Khant.

A folytatásban is az amerikai dominált, aztán a 6. menetben minden eldőlt: Crawford mélyütése a lágyékánál találta el Khant, aki öt percet kapott, hogy összerakja magát, de egy perc után jelezte, képtelen folytatni.

A hasamban és a lábamban éreztem a fájdalmat, mozdulni is alig bírtam. Nem volt értelme kihasználni az öt percet, mert éreztem, hogy nem tudom folytatni. Nem vagyok az a típus, aki feladja, de ez kemény övön aluli ütés volt

– nyilatkozta Khan a meccs után.

A pontozólapokon egyébként egyértelmű volt Crawford fölénye, két bírónál 49-45-re, a harmadiknál 50-44-re vezetett. Az amerikai a mérkőzés után megkérdezte Khant, nem azért adta-e fel a meccset, mert így akarta megúszni a nagyobb verést, de a brit azt mondta, sosem választja a könnyebb utat, inkább kap ki kiütéssel, mint hogy feladná.

Bocsánatot kérek a szurkolóktól, a csata már kezdett érdekessé válni

– mea culpázott Khan, akinek a meccs utáni interjú alatt látszott az arcán, hogy rendesen ki lett dekorálva az ütések által.

Nagy kérdés, mi lesz vele ezek után, hiszen ez volt az ő nagy esélye, hogy ismét visszaküzdje magát a legjobbak közé, és a meccs felvezetése során is azt pedzegette, hogy lassan az utolsó fejezetéhez ér a pályafutása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik