Sport

Történelmi vb-aranyukat ünnepelték már, amikor érvénytelenítették a góljukat

Hihetetlen végjátékban dőlt el a női jégkorongozók elitvilágbajnokságának döntője. A finnországi tornán a házigazda ellenfele az Egyesült Államok volt, az 1-1-es rendes játékidő után húsz perces hosszabbítás következett. Már ennek is második felében jártak a csapatok, amikor Petra Nieminen a kapuba ütötte a korongot, hatalmas ünneplés kezdődött az espoo-i csarnokban.

Csakhogy hosszas videózás után a játékvezetők érvénytelenítették a gólt, úgy ítélték meg, hogy Nieminen csapattársa, Jenni Hiirikoski akadályozta az amerikai kapust – utóbbit egyébként az esetnél kiállították gáncsolásért.

A finnek számára sokkoló döntés után a házigazda előtt még adódott két nagy lehetőség is, két emberelőnyük is volt a hosszabbításban, mégsem tudták bevinni a győztes találatot. Rávezetésekkel végül az amerikai nyertek, nekik ez a kilencedik aranyérmük.

Finnországnak ez így is a legjobb eredménye a világbajnokságok történetében, bár nem biztos, hogy tudnak neki örülni.

Az elitvilágbajnokságon jövőre a magyar válogatott is ott lesz, története során először. Pat Cortina csapata megnyerte a hazai rendezésű divízió I/A-s vébét.

Története során először jutott fel az A csoportba a női jégkorong-válogatott
Már a magyarok utolsó meccse előtt eldőlt, hogy a lányok 2020-ban a világ legjobbjai ellen készülhetnek.

Eredmény – női jégkorong-vb, döntő

Egyesült Államok – Finnország 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 0-0) – rávezetésekkel

Fotó: Mikko Stig / Lehtikuva / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik