Sport

Története során először jutott fel az A csoportba a női jégkorong-válogatott

Már az utolsó, Ausztria elleni budapesti divízió 1/A-s világbajnoki csoportmeccs előtt feljutott a magyar női jégkorong-válogatott az A csoportba, miután Dánia 4-0-ra legyőzte a norvégokat a délutáni mérkőzésen.

A női csapat történelmet írt, hiszen a válogatott fennállása során először lehet ott a világ legjobbjai között. Pat Cortina, a csapat szövetségi kapitánya is a halhatatlanok közé került, hiszen a szapporói hősök, azaz a férfi válogatott után a nőket is az elitbe vezette.A magyar válogatott kiválóan játszik az egész tornán, egyetlen, szétlövések utáni vereség csúszott be a szlovákok ellen.

Frissítünk!

A magyar válogatott felszabadultan lépett jégre, ennek eredményeként alig 21 másodperc elteltével Gasparics Fanni megszerezte a vezetést. Az osztrákok kisvártatva négy a négy ellen egyenlítettek.

 

A második húsz percben nem láthatott gólt a telt házas káposztásmegyeri Vasas Jégcentrum 1944 fős közönsége így a zárófelvonás döntött arról, melyik csapat nyeri a tornát. Németh Bernadett emberelőnyből visszaszerezte az előnyt, majd a végjátékban emberelőnyben próbált egyenlíteni az osztrák együttes, amely még a kapusát is lehozta, ám nem tudta feltörni az egész tornán jól játszó hazai védelmet.

 

Magyarország-Ausztria 2-1 (1-1, 0-0, 1-0)
gól: Gasparics (1.), Németh (49.), illetve Meixner (5.)

 

A világbajnokság végeredménye: 1. (és feljutott) Magyarország 13 pont, 2. (és feljutott) Dánia 9, 3. Norvégia 9, 4. Ausztria 8, 5. Szlovákia 6, 6. (és kiesett) Olaszország 0

 

Kiemelt kép: MTI/Czagány Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik