Sport

Jégbe döngölte ellenfelét a női hokiválogatott a vébén

A magyar női jégkorong-válogatott nagy lépést tett afelé, hogy feljusson a világelitbe. Pat Cortina szövetségi kapitány csapata a hazai rendezésű divízió I/A-s világbajnokság negyedik fordulójában a tök utolsó olaszokkal játszott, és a játszottat is szó szerint lehet érteni, óriási különbség volt a felek között.

Már az első harmadban 18-6-ra nyertük a kapura lövéseket, és ugyan kissé nehezen sikerült feltörni az olasz védelmet, a 11. percben Gasparics Fanni betalált, innentől kezdve nem volt megállás. Egy harmad után 3-0 volt ide és a folytatásban is futószalagon jöttek a magyar helyzetek, így a második szünetre már 7-0-s előnnyel mehettünk. A meccs végén is szereztünk még újabb két gólt, 9-0 lett a vége. Németh Anikó mind a 13 kapujára tartó lövést védte.

Ami a feljutást illeti, az majd a szombati játéknapon fog eldőlni így, hogy a péntek esti mérkőzésen Ausztria 8-3-ra kiütötte Dániát.  A magyarok a zárómérkőzésen a Káposztásmegyeri Jégcentrumban épp az osztrákokkal játszanak, a férfi válogatottat a 2008-as szapporói divízió I-es vb-n feljutásig vezető Pat Cortinának és csapatának pontszerzésre lesz szüksége a világelitbe kerüléshez, vagy arra, hogy Dánia legyőzze Norvégiát. A csoportból az első kettő jut fel a legjobbak közé, az utolsó pedig kiesik.

A magyar női jégkorong-válogatott története során először juthat fel az A csoportba.

Eredmény – divízió I/A világbajnokság, 4. forduló

Magyarország – Olaszország 9-0 (3-0, 4-0, 2-0)

gólszerzők: Gasparics (10., 17.), Dabasi (14.), Nooren (22., 24.), Rónai (32., 59.), Horváth T. (35.), Kreisz (58.)

Az állás a zárónap előtt: 1. Magyarország 10 pont, 2. Norvégia 9, 3. Ausztria 8, 4. Dánia 6, 5. Szlovákia 3, 6. Olaszország 0

Fotó: MTI/Czagány Balázs

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik