Sport

Kenderesi Tamás: Utálnunk kell egymást

A remek úszó rávilágít, miféle lélektana van az egyéni sportolók egymás elleni párharcának.

A riói olimpián 200 méter pillangón bronzérmes Kenderesi Tamással nagyot fordult a világ. Mindenki „Sajtbureszéből” második, néha harmadik számú pillangózó lett már 2017-ben, de idén, az országos bajnokságon újra egyéni csúccsal, és egy, Milák Kristófhoz egészen közeli idővel (1:53.42) hívta fel magára a figyelmet.

A remek úszóval a Nemzeti Sport készített interjút, amelyből kiviláglik, miféle lélektana van az egyéni sportolók egymás elleni párharcának.

  • Kenderesi „Sajtburesz” Tamás ilyeneket mondott magáról és legnagyobb riválisával, Milák Kristóffal kapcsolatban:
  • Az olimpia után lelkileg nem volt százas.
  • A 2017-es felkészülésem során mindent megtett, de a budapesti világbajnokságon mégsem olyan időt úszott, mint amilyent szeretett volna és bár edzettem továbbra is, de nem akarta az egészet és nem is tett meg mindent a sikerért.
  • Ebben szerinte közrejátszott Milák Kristóf berobbanása is, aki többször nagyon megverte fő számában, a 200 pillangón.
  • Azt vallja, hogy a vetélytársaknak nem kell egymást szeretniük, sőt;

„Nem jó szó, de nem tudok jobbat, valamilyen szinten még utálniuk is kell egymást, csak nem mindegy, hogy ez milyen mélységig megy le.”

  • Át kellett alakítania magában az érzéseit, hogy ne akarja annyira görcsösen megközelíteni, netán megverni Milákot. Mára elfogadta ezt a helyzetet, de abba nem akar belenyugodni, hogy soha nem nyerhet.
  • Ha a vébén sikerülne 1:53-at úsznia és egy érmet szereznie, annak nagyon örülne.
Hosszú Katinka: Ezt a meccset Shane nyerte
A háromszoros olimpiai bajnok rendbe teszi az elmúlt másfél év pletykáit. Szerinte olyan emberre nehéz felnézni, aki nem tudja kontrollálni az indulatait. Nagyinterjú.

(Nyitóképen balról jobbra: Kenderesi Tamás, Milák Kristóf és Cseh László, fotó: érd most)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik